• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kuşatmayı kırıp atağa kalktık ERHAN GÜLENÇ

Kuşatmayı kırıp atağa kalktık

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2017, 00:00
Birçok koldan kuşatma altına alınan Türkiye, oyunları bozup karşı atağa geçti. PKK çökertilirken, ikinci 17 Aralık kumpası amacına ulaşmadı. ABD’nin Kudüs kararına karşı girişimlerini hızlandıran Ankara, şimdi de Afrin ve Münbiç’i teröristlerden temizlemeye hazırlanıyor

Türkiye'ye yönelik son yıllarda küresel güçlerce sürdürülen kuşatma ve oyunlar birer birer bozuluyor.
ABD ve diğer küresel güçlerin oyunları ayaklarına dolanıyor.
Kuşatmayı yaran Türkiye, şimdi de Suriye'de Afrin ve Münbiç operasyonuyla karşı atağa geçmeye hazırlanıyor.
Öte yandan, İslam ülkelerinin liderliği yolunda ilerleyen Türkiye, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının peşini bırakmıyor.

PKK BUNALIMDA: PKK Türkiye'yi işgal etme amaçlarına aldığı talimat gereği destek verdi.
Şehirlerde hendek savaşı çıkardı.
Ancak, cevabını ağır bir şekilde aldı ve bir daha toparlanamadı.
Suriye'de YPG olarak faaliyet gösteren ve ABD'lilerle işbirliği yapan PKK, Türkiye'de can çekişiyor.
PKK'nın yaşadığı bunalımı elebaşlarından Murat Karayılan'ın son yaptığı açıklama da ortaya koydu.
"Hendek savaşları" döneminde yaşadıkları ağır kayıplara değinen Karayılan, "Öncülük yapılmadı. Bir çok yerde öncülük yapması gerekenlerin öncülük yapmadığı ortaya çıktı. Bunun sorumluları biziz. Yönetimimiz bu süreçte istenildiği gibi halkı hazırlayamadığı için, özeleştirisini veriyor" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ 17 ARALIK KUMPASI DA ÇÖKTÜ: Türkiye'de FETÖ'nün 17 Aralık 2013'te yapamadığı darbe girişimini patron ABD bizzat kendisi yapmaya çalıştı.
Amaçları, Rıza Sarraf'a attırılan iftiralarla Türkiye'de bir iktidar değişikliği yapmaktı. Ancak, bu da ayaklarına dolandı. Sarraf davası tel tel dökülmeye başladı. Sarraf'ın hapisten kurtulmak için yalan söylemesi gerektiğini dile getirdiği ses kayıtları ortaya çıktı. FBI'ın sanık Hakan Atilla ile Halkbank'ın bir diğer yöneticisi Hakan Aydoğan'ı karıştırdığı davada, yalan ifade veren Rıza Sarraf'ın savcılıkla anlaşmasının bozulabileceği belirtiliyor. Özetle, bu davayla Türkiye siyasetine yön verme hevesindekiler, büyük hayal kırıklığına uğradı.

EKONOMİK KRİZ SÖYLENTİLERİ ELLERİNDE PATLADI: Türkiye'de gerek küresel kuruluşlar gerekse CHP gibi içerideki destekçileri sürekli ekonomik kriz çıkacağı yalanını pompaladılar. Ancak, ekonomi kurlardaki hafif yükselişin dışında sapasağlam ayakta. Son gelen 3. çeyrekte yüzde 11.1'lik büyüme rakamı, bu oyunu kuranlara tokat gibi bir cevap oldu.

TERÖR KORİDORUNA 3. BÜYÜK DARBE GELİYOR

ABD, Türkiye'yi güneyinden bir terör koridoruyla kuşatmak istedi. Ancak Türkiye, Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarıyla bu koridora darbe vurdu. Şimdi o koridora yeni bir darbe vurmak için çalışma başlatan Türkiye, PYD/YPG'nin elindeki Afrin ve Münbiç'i teröristlerden kurtarma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin ve Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz" diyerek Türkiye'nin kararlılığını ortaya koydu. Erdoğan'ın sinyalini verdiği bu operasyonlarla Türkiye, kendisine yönelik saldırılara sert bir karşılık vermiş olacak.

KUDÜS'TE KARŞI ATAK

Her ne kadar Kudüs, kendi sınırlarımız içinde olmasa da İslam dünyasının lideri olma yolunda ilerleyen Türkiye, Kudüs'e her platformda sahip çıkıyor.
ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının ardından İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplayıp "Doğu Kudüs, Filistin'in başkentidir" kararı aldıran Ankara, konunun Birleşmiş Milletler'de de takipçisi. Türkiye konuyu en son NATO Parlamenterler Asamblesi'nde gündeme getirdi. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa ve İngiltere başta olmak üzere toplantıya katılan bütün ülkeler yaptıkları açıklamalarla ABD'nin Kudüs kararını kınadı. ABD bu konuda yalnız kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA