• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Olacaksanız Avusturya gibi dürüst olun ERHAN GÜLENÇ

Olacaksanız Avusturya gibi dürüst olun

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2017, 00:00

Avrupa Birliği, Türkiye'yi 54 yıldır oyalıyor. Bir türlü tam üyeliğe kabul etmiyor. En son Türkiye'ye verdiği vize muafiyeti sözünü de çeşitli bahaneler ileri sürürek tutmadı. 3.5 milyon Suriyeliyi misafir eden Türkiye'ye yapacağı 3 milyar euroluk yardımı da söz vermesine rağmen yapmadı. AB ve üye birçok ülke bize karşı ikiyüz bir tutum sergiliyor. Bir yandan Türkiye'yi tam anlamıyla dışlamıyorlar diğer yandan da üye yapmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.
AB ve üye birçok ülke ikili oynarken Avusturya'dan net bir tavır geldi. Türkiye düşmanı Başbakan Sebastian Kurz ve aşırı sağcı FPÖ lideri Heinz Christian Strache'nin koalisyonu, yeni hükümet programına Türkiye'yi saf dışı bırakma maddesini koydu. Yeni hükümet programında "AB'nin Türkiye ile müzakereleri kesmesi ve bunun için müttefikler aranacağı" ifadesine yer verildi.
Türkiye, Avusturya'daki yeni hükümetin programındaki bu ifadeyi "talihsiz" ve "basiretsiz" olarak nitelendirdi. AB Bakanı Ömer Çelik de, "Avusturya'da merkez sağ(?) ve aşırı sağ partiler arasında kurulması kararlaştırılan hükümet temel demokratik değerlere gecikmeksizin saldırmaya başladı" açıklamasında bulundu.
Avusturya'nın Türkiye'ye karşı bu hasmane tutumu kabul edilemez. Ancak, olaya bir de diğer açıdan bakarsak Avusturya'ya gösterdiğimiz tepkiden daha çoğunu Türkiye'yi oyalayanlara göstermeliyiz.
En azından Avusturya, bize karşı tavrını net bir şekilde gösteriyor, diğer birçok ülke gibi bize karşı ikiyüzlü tavır sergilemiyor.

"AÇIKLAYIN BİTİRELİM İŞİ"

Türkiye, artık AB'den net ve dürüstçe bir tavır bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Ekim ayında bunu açık açık gündeme getirdi. AB'ye çağrıda bulunan Erdoğan, "AB'deki serbest dolaşım hakkımızı sürekli engelliyorlar. Bizleri oyalıyorlar.
Göçmenler için yapacakları yardımlar fiilen yapılmıyor. AB serbest dolaşım vermedi de dünya başımıza mı yıkıldı? 54 yıl resmi olarak söylüyorum.
İşin aslı 59 yıl. Almadılar. Bitirdiler mi bizi? Hayır. Hala oyalıyorlar, fakat biz sabrediyoruz. Bu minderden biz değil siz kaçacaksınız. Eğer dürüstseniz yapın açıklamanızı, bitirelim bu işi. Bizim size bir ihtiyacımız yok. Karşılıklı bir ihtiyaç var burada. Türkiye yine yoluna devam ediyor, hiç endişe etmeyin yine yoluna devam edecek. Yaşadığımız bu zor dönemde yanımızda olanları unutmayacağımız gibi sürekli ayağımıza çelme takanları da unutmayacağız" ifadelerini kullandı.
Avusturya'nın bu tavrından sonra Türkiye'nin AB ülkelerinden tavırlarını net olarak açıklamalarını talep etme hakkı var. Bize Avusturya gibi net bir şey söylesinler biz de buna göre hareket edelim. Erdoğan'ın da söylediği gibi bize karşı dürüst olsunlar, bitirelim bu işi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA