• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP, Kocaoğlu’nun çiftliği mi? ERHAN GÜLENÇ

CHP, Kocaoğlu’nun çiftliği mi?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2018, 00:00

Olacak iş değil. CHP, İzmir'de kelimenin tam anlamıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun oyuncağı olmuş durumda.
CHP'de belediye başkanı belirlenecek tak devreye Aziz Kocaoğlu giriyor. CHP'de il başkanı belirlenecek, Aziz Kocaoğlu hemen örgütü dizayn etmeye kalkıyor.

ADAYLARI DEĞİŞTİRDİ

Geçen yerel seçimler öncesi yaşananlar hala hafızalarda... Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na istifa restiyle istediği isimleri belediye başkan adayı yaptırmayı başardı. Kocaoğlu, Sema Pekdaş'ın Konak Belediye Başkan adayı olması için bastırınca Karşıyaka'yla hiç alakası olmayan, hatta hakkında Göztepeli olduğu iddiaları ortaya atılan Hüseyin Mutlu Akpınar, Karşıyaka'dan belediye başkanı yapıldı.
Kocaoğlu, geçtiğimiz İl Kongresi'nde de kontrolü kaybetmemek için ekip arkadaşı Alaattin Yüksel'i İl Başkan adayı yaptı. Partide genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği görevinde bulunmuş bir isim, dönüp yıllar sonra yeniden il başkanı oldu. Tabi bu garip durum çok uzun süre devam ettirilemedi, Yüksel istifa edip bıraktı.

KILIÇDAROĞLU'NU DİNLEMİYOR

Geçtiğimiz aylarda partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına örgütün işine karışmamaları yönünde kesin talimat verdi. Ancak, anlaşılan Kocaoğlu kendisini Genel Başkandan da üst bir noktada görüyor olmalı ki, örgüt işine bodoslama daldı.
Kocaoğlu, önce aday profilini ve uzlaşı adayını belirleme adı altında toplantılar yapmaya başladı. Bu toplantılar bile örgütte bölünmeye yol açtı. CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Musa Çam, Kocaoğlu'nun bu adımına sert tepki gösterdi. İki isim, Kocaoğlu'nun milletvekilleriyle İl Başkan adayını konuşmak için yaptığı toplantıya katılmadı.

YETKİ Mİ ALDI?

Kocaoğlu'nun bu toplantılar için genel merkezden yetki aldığı söyleniyordu.
Ancak, Bayır, Genel Başkana konuyu ilk kez kendilerinin aktardığını ve Kılıçdaroğlu'nun bu duruma çok şaşırdığını söyledi.
İl Başkanını belirleyecek olanın ilçe başkanları ve delegeler olduğunu söyleyen Bayır, Kocaoğlu'nun parti tüzüğüne göre böyle bir yetkisinin olmadığını vurguladı.
Sonuçta ne oldu? Kocaoğlu, uzlaşı adayı arama görüntüsünü altında yaptığı toplantıların sonucunda kafasındaki isim olan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Deniz Yücel'i İl Başkan adayı olarak dayattı

DAYATMAYA TEPKİ VAR

Kocaoğlu'nun bu dayatmasına büyük tepki var. Örgüt kaynıyor. Partinin en yetkili isimlerinden Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, yaşananlarla ilgili "Trajikomik bir süreç bu. Asla kabul edilebilir değil. Örgüt şu an bir rahatsızlık içinde. İzmir bu süreci geçmişte bu denli yaşamadı. Bu yöntem dayatmacı bir yöntem" yorumunda bulundu. Kocaoğlu ise, adayını kabul ettirmek için örgüt turlarına başladı. Eğer, Kocaoğlu bu tepkilere rağmen dayattığı adayı İl Başkanı yapmayı başarırsa CHP İzmir örgütünde sözün bittiği yere gelindi demektir. Bu durumda CHP İl Başkanlığı'nın tabelası "Aziz Kocaoğlu'nun çiftliği" şeklinde değiştirilse yeridir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA