• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Odun musun değil misin? ERHAN GÜLENÇ

Odun musun değil misin?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2018, 00:00

CHP'de İl Başkanlığı seçimine doğrudan müdahalesinin ardından şurası artık kesin ki, Aziz Kocaoğlu bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istiyor. Ancak, işi eskisi kadar kolay değil. Geçtiğimiz dönem hem hakkında 397 yıl hapis istemiyle dava açıldığı, hem de AK Parti İzmir'de Binali Yıldırım'ı aday gösterdiği için CHP tarafından mecburen aday yapıldı. Şimdi ise, bu mecburiyetlerin hiçbiri yok.
Bu yarışta Kocaoğlu'nun karşısındaki en büyük rakip ise, şu an için Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer gözüküyor.
Soyer de geçtiğimiz hafta Kocaoğlu ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki, "Ben adayım" mesajı verdi. "İzmir'de odun koysan seçilir dönemi bitti" diyen Soyer, Kocaoğlu'nu resmen "odun" olarak nitelendiren birçok ifade kullandı.
Üstelik, bu sözlerin ardından Kocaoğlu cephesinden gelen "Açıklamanı düzelt" baskılarına da boyun eğmedi ve sessizliğe büründü. Yani, bu sessizlikle Kocaoğlu'na "Evet seni kastettim ne olacak?" demiş oldu.
Ancak, Kocaoğlu hala anlamazlığa gelmiş gibi yapıyor. Kocaoğlu, dün bir TV kanalında açıklamalarda bulunurken de bu tavrını sürdürdü. "Odunsa odundur. Herkesin aklını ölçecek makine yok bende. Ne için kime söylediğini Başkana sormak gerekir.
Açıklama yaparsa ne kastettiği konusunda İzmir kamuoyu da aydınlanmış olur" diye konuştu.
Sayın Başkan...
Topu evirip çevirmenin bir manası yok.
Soyer, sence "Genel Başkan bu seçimde ilk defa farklı bir şey yapacak. Odun koysan seçilir yere, odun koymayacak.
Çünkü odun koysan seçilecek yere odun koyduğun için sen bu memlekete yönelik bir algı yaratamadın. Eskişehir bir bozkır kasabası değil mi? İzmir on misli, yüz misli potansiyele sahip. Ama Eskişehir tek başına Türkiye'de hayranlıkla izleniyor.
Çünkü oraya odun koymadı. Bence Genel Başkan bunu anladı ve odun koysan seçilecek yere odun koymayacak" şeklindeki sözleri ile seni değilse kimi kastediyor?
Sen de gayet iyi biliyorsun ki, bu sözlerdeki 'odun'la sen kastediliyorsun.
Bunlar yutulacak laflar değil. Sen "odun" musun değil misin ona bir cevap ver... Eğer veremiyorsan da İzmirli "Kocaoğlu bu sözleri yuttu" desin olsun bitsin...

Çamur siyasetini bırak başkan

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun siyasette en iyi bildiği iş 'mağdur edebiyatı' yapmak. Yıllardır Ankara'nın İzmir'e yeterli yatırım yapmadığı, kendisinin yapacağı yatırımları da CHP'li olduğu için engellediği yalanıyla İzmirlinin oyunu almayı başarıyor. Dün yine böyle bir açıklama ile gözleri boyamaya çalıştı.
Kişi kendisinden bilirmiş işi derler ya aynen öyle. Kocaoğlu, Ankara için söylediği bu yalanın gerçeğini kendisi İzmir'de uyguluyor. Yeni Asır'ın dünkü 'Çamur siyaseti' manşeti herşeyi net olarak ortaya koyuyor. Kocaoğlu, AK Parti yönetimindeki ilçelerde yolları kazıyor, her yeri toprak çamur içinde bırakıp vatandaşa AK Partili ilçe belediye başkanı başarısızmış algısı oluşturmaya çalışıyor.
Sayın Başkan, 'Mağdurum' yalanıyla duygu sömürüsü yapmayı bırak da önce kendin tüm İzmir'e eşit hizmet ver. İzmirli'yi "bana oy veren-vermeyen" diye ayırma. Sen sadece sana oy verenlerin değil sana oy vermeyen İzmirliler'in de belediye başkanısın ve ona göre hizmet etmek zorundasın. Sana oy vermeyen ilçelerin halkına bu eziyeti yapmaya hakkın yok.
Bir de lütfen kendi yaptığın zulüm sanki sana yapılıyormuş havası oluşturmaya çalışmaktan vazgeç...
Yoksa bu çamur seni yutacak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA