• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu milleti kandıramazsınız ERHAN GÜLENÇ

Bu milleti kandıramazsınız

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.01.2018, 00:00

Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı ve Fırat Kalkanı'nın ardından tarihinin sınır dışındaki en önemli operasyonlarından birini yapıyor Afrin'e... Birkaç çatlak sesin dışında tüm Türkiye, bu operasyonun başarılı olması için dua ediyor. Milletin operasyona tam desteği, düne kadar operasyona karşı çıkan bazı siyasi liderleri adeta fır döndürmüş durumda.
Özellikle de İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i...
Akşener, daha 5-6 gün önceye kadar toplumun operasyona onay vermeyeceğini zannederek, "Afrin'e operasyon yapılmasın"a oynadı. Böyle bir operasyon yapılması halinde 'Siyasilerin bedelli askerlik yapan çocukları Afrin'e gönderilsin' gibi popülizmin zirvesinde olan gayriciddi açıklamalar yaptı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek amacıyla kefen giyen gençler için "Kefenli tosunların da isim isim tespit edilip, mutlaka askere alınmasını ve Afrin'de başrolde yer almalarını tavsiye ediyorum" gibi gayet ucuz bir söylem kullandı. Ancak Türkiye, ileride ABD silahları ve desteğiyle kendisine karşı girişilecek bir işgal hareketinin önünü kesme kararlılığıyla Afrin'e girdi.
Mehmetçiğimiz ailelerine "Bizi beklemesinler" mesajı gönderip, vatan için canını vermeyi göze alarak düşmanın üzerine yürüdü.
Türkiye, 7'den 70'e bu operasyonun ardında tek vücut oldu. Bunu gören Akşener ve partisi anında ağız değiştirdi.
Türk Ordusu Afrin operasyonunu başlatınca partinin İzmirli Genel Sekreteri Aytun Çıray alelacele bir tweet attı ve "Sayın Akşener'i konuşmak için aradığımda, 'Türk askerine dua ediyor Kur'an okuyor, şimdi konuşamaz' dediler. O twet atmak, reklam yapmak yerine bir anne kalbiyle alelacele asli görevini yapıyor" ifadesini kullandı.
Yani insanların milli ve dini hassasiyetleri ancak bu kadar istismar edilebilirdi. Türk Milleti'nin operasyona verdiği coşkulu destek üzerine Akşener, şimdi bir adım daha attı ve Afrin'e destek için bayrak asma kampanyansı başlattı. Ne diyelim... Bu kadar kurnazlık da fazla... Kendilerine Ziya Paşa'nın meşhur dizesinden alıntı yaparak soralım: Siz herkesi kör, alemi sersem mi sanıyorsunuz?
Millet bu iki yüzlü ve ucuz politikanızı görmüyor mu zannediyorsunuz?

Şimdi konuşsana Aksünger!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, daha bir süre önceye kadar Türkiye'nin bugün Afrin'de savaştığı PKK'nın siyasi uzantısı PYD için "Bir siyasi partidir" diyordu. Ardından da ekliyordu: "Ortada reel bir gerçek var. Türk toplumu bize tepki duyar diye çekinmemiz bence çok yanlış." Sayın Aksünger, cesaretiniz varsa çıkıp bu sözleri şimdi bir daha söyleseniz ya?
Söyleyin de hep beraber görelim milletin size vereceği okkalı cevabı..

Böke İzmir için ne yaptı?

CHP, önümüzdeki günlerde kurultayını yapacak, genel başkanıyla birlikte Parti Meclisi'ni de seçecek.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na PM için isim önermiş. Kulislerde konuşulana göre de ilk önerdiği isim, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke olmuş. Merak ediyorum, Böke milletvekilliği süresince seçildiği İzmir için ne yaptı? Kocaman bir hiç. Kocaoğlu onu PM'ye önerdiğine göre herhalde Böke'nin üzerinde bizim göremediğimiz bir nazar boncuğu var!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA