• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ayıp oluyor Başkan! ERHAN GÜLENÇ

Ayıp oluyor Başkan!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.01.2018, 00:00

İzmir ve İzmirlinin kabusu bitmiyor. İzmirli, 9 yıl sadece 5.5 kilometre olan Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın bitmesini bekledi. O bitti, bu defa ulaşımda "aktarmalı" çile başladı. Tam İzmirli ona alışıyor derken bu defa işe yarayıp yaramayacağı hala bir muamma olan tramvay inşaatları, kenti pençesine aldı. Hepimiz birer tramvayzede olduk.
Görevde bulunduğu 14 yılda İzmir'i hakkıyla yönetemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, beceriksizliğini "mağdur" edebiyatı yaparak örtmeye çalıştı. Hatta, bitmeyen metro inşaatları için "Ağlayıp da gözden mi olayım?" diyerek çok tepki çeken bir pişkinliğe imza attı.

KULAKLARI ÇINLADI

İzmir dün yine 'kendisi için sıradan' yani 'kabus dolu' bir gün daha yaşadı.
Lodos ve yağış nedeniyle Kordon ve çevresindeki işyerleri su altında kaldı. Yaşanan manzara ve İzmirlinin çilesi, tüm TV kanallarında birinci haber olarak 80 milyona aktarıldı. İşyerleri Alsancak ve Kordon'da olan İzmirliler, yollarda ayaklarına poşet geçirip yürüdü.
Başka birçok şehirde böyle afetlerde o kentin belediye başkanı çizmeleri geçirip olay yerine gelir. Ama bizim Başkan Kocaoğlu'nu Kordon ve Alsancak civarında gören olmadı. Tabi, canı yanan İzmirli, kendisinin bol bol kulaklarını çınlattı.
Başkan Kocaoğlu ise, çıktı ve yeni bir "Ağlayıp da gözden mi olayım?" vakasına imza attı. "Denizin böyle güçlü dalgalarla taşmasına yapacak bir şey yok" deyiverdi.
Sayın Başkan...
Allah aşkına, "Yaşayan şehir, yaşanacak şehir" dediğin bu mu?
Biz sürünelim, işimize belimize kadar naylon poşet geçirip ulaşalım ama sen ağlayıp da gözden olma, üstüne de çıkıp "Yapacak bir şey yok" de.
Ayıp ayıp...

BOZACININ ŞAHİDİ ŞIRACI

CHP'nin İzmirli iki Genel Başkan Yardımcısı da bir alem. Bunlardan Erdal Aksünger çıktı, Türkiye'yi bölmeye çalışan PKK'nın Suriye kolu için "Terör örgütü değil bir siyasi partidir" dedi. Yine teröre destek verdiği için hapse konulan PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için 'tutsak' ifadesini kullandı.
Yani, "Türkiye Cumhuriyeti Demirtaş'ı esir aldı" demeye getirdi. Bununla da yetinmedi Demirtaş'ı hapisanede ziyaret edip İzmirlilere selamını bile iletti.
Diğer İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ise, HDP'nin İzmir'de 'teröristlere özgürlük' amacıyla düzenlediği eyleme katılıp destek verdi.
Akatlı, şimdi de devlete seri katil diyen, sözde Ermeni soykırımını savunan, 15 Temmuz kahramanlarına dil uzatan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sahip çıktı ve onunla iftihar ettiklerini söyledi.
Akatlı ve Kaftancıoğlu'nun Selahattin Demirtaş'la birlikte eğlendiğini gösteren şu fotoğrafa bakınca sizin de içinizden "Bozacının şahidi şıracı" demek gelmiyor mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA