• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu işten öyle kolay sıyrılamazsın Başkan ERHAN GÜLENÇ

Bu işten öyle kolay sıyrılamazsın Başkan

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2018, 00:00

İzmir, önceki gün Kordon'da yaşadığı sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor.
Felaketle ilgili "Yapacak bir şey yok" gibi pişkince bir açıklama yaparak tepkileri çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da iş işten geçtikten sonra Kordon'da temizlik ve onarım çalışması başlattı. Kocaoğlu, Kordon'u köpüklü suyla yıkayan belediye ekiplerinin fotoğraflarını da çektirerek büyük bir iş yapıyormuş gibi basına servis etti.
Sayın Başkan...
Biz İzmirliler için önemli olan felaketten sonra yaptığınız temizlik çalışması değil felaketten önce önlem olarak ne yaptığınızdır.
Kabus yaşattığınız İzmirlilerin gönlünü basına servis ettiğiniz temizlik fotoğraflarıyla alabileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Bakın, Kordon esnafı dünkü felaket nedeniyle toplam 10 milyon liralık bir zararları olduğunu açıkladı. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, sigortası bulunan işletmelerin zararının sigorta şirketleri tarafından karşılanacağını, sigortası olmayan ya da poliçesini yenilememiş işletmelerin zararının için İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesinden destek istediklerini ifade etti.
Lamı cimi yok...
Ortaya çıkan zarar için Büyükşehir Belediyesi olarak elinizi cebinize atmanız gerekiyor. Çünkü, ihmalde bulunan, önlem almayarak bu felakete sebep olan sissiniz.
Bir de...
"Yapacak bir şey yok" sözünüze Buca'da 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Cemil Şeboy'dan yanıt geldi.
Şeboy, Kordon'un her lodosta yaşadığı bu çileyi çözecek bir öneri getirdi. Bu önerinin detayları manşet haberimizde yer alıyor. Demek ki isteyince çözüm üretilebiliyor...
Öyle, "Yapacak bir şey yok" deyip, basına temizlik fotoğrafları servis ederek bu işin içinden sıyrılamazsınız...
Dünyada deniz kenarındaki gelişmiş kentler bu sorunu nasıl çözüyorsa siz de öyle çözmek zorundasınız...

BU ZİHNİYETLE BURAYA KADAR

CHP'de Başkan Aziz Kocaoğlu'yla yıldızı pek barışmayan İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, önceki gün Kordon'da yaşanan kabusun fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Özkan, bu fotoğraflarla birlikte "Geçmiş olsun İzmir... Görüntüler iç açıcı değil ama ümitsizlik yok. Bu kötü tablo kısa sürede ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı. Özkan, Kocaoğlu'nu inceden eleştirdiği bu mesajıyla İzmirlilere sanki "Durumun vehametinin farkındayız. Ümitsizliğe kapılmayın bu Başkanı değiştireceğiz" demek istedi gibi geldi bana.
Tabi CHP'deki iç çekişmeler kendi işleridir ama bir İzmirli olarak benim söyleyeceğim şudur: Kentin CHP zihniyetiyle yönetildiği 15 yıl İzmirliyi bezdirdi. Anadolu'daki bir çok kente gittiğimizde yapılan belediyecilik hizmetlerini gıptayla izliyoruz.
İzmir'in de o kentleri yakalaması için artık yeni bir zihniyete ihtiyacı var. Bu zihniyetle buraya kadar...
Başkanın isminden çok bu zihniyetin değişmesi gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA