• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aziz Başkan yine galapagosa bağlıyor ERHAN GÜLENÇ

Aziz Başkan yine galapagosa bağlıyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol-Üçkuyular arasındaki sadece 5.5 kilometrelik metro hattı inşaatını 9 yıl bitiremedi.
Başta Hatay semtinde yaşayanlar olmak üzere yüzbinlerce İzmirli çok büyük bir çile çekti. Yapılan hesaplamalara göre, Büyükşehir'in bu metro hattını inşa etme hızı günlük 188 santimetrede kaldı.
Başkan Aziz Kocaoğlu'nun bu dillere destan metro başarısı unutulmaya başlamıştı ki önceki gün AK Parti İzmir milletvekillerinin düzenlediği basın toplantısıyla yeniden gündeme geldi. Atilla Kaya, Kocaoğlu'nu galapagos kaplumbağasına benzeterek, "Bu kaplumbağa bir günde 210 santimetre hareket eder. Üçyol-Üçkuyular metrosu ise bir günde sadece 188 santimetre ilerleyebilmişti" dedi. Yeni Asır'ın dün "Galapagos Kocaoğlu" başlığıyla haberleştirdiği bu benzetme kentin başlıca gündem maddelerinden biri oldu.

AYAK SÜRÜMEYE BAŞLADI

Ancak, İzmir'in makus talihi maalesef değişecek gibi görünmüyor. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de 7.2 kilometrelik Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı inşaatı için ihaleye çıktı. Ardından da Üçyol-Buca metrosu için ihale düzenleyecek. İzmirliler Üçyol-Üçkuyular Hattı inşaatındaki aksaklıklardan ders alınarak bu defa iki hattın daha hızlı inşa edileceği beklentisine kapılırken Başkan Kocaoğlu, şimdiden ayak sürümeye başladı.
Yıllardır yüklü paralar ödediği uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından aldığı yüksek notla övünen ve bu notlar sayesinde uluslararası piyasalardan uygun kredi bulabildiğini dile getiren Başkan Kocaoğlu, birden ağız değiştirdi. Kocaoğlu, metro yatırımları için uluslararası piyasalardan uygun faiz oranıyla kredi bulmakta zorluklar yaşandığını, Buca Metrosu projesinin de kredi faizleri normale ininceye kadar belirli bir müddet yavaş ilerleyeceğini dile getirdi. Kocaoğlu, aynı riskin yapımına başlanacak Narlıdere Metrosu için de geçerli olduğunu kaydetti.
Başkan, yıllardır çok iyi yaptığı "mağdur edebiyatını" da hemen devreye soktu.
"Aslında Narlıdere Metrosu için ucuz kredi bulmuştum ama İller Bankası'nın tavrı nedeniyle bunu değerlendiremedim" demeye başladı. Yani, yıllardır yaptığı teraneyi sürdürdü.

SÜRÜNECEKSİNİZ MESAJI

Kocaoğlu, bu açıklamalarıyla İzmirlilere şimdiden üstü kapalı olarak, "İki hattın inşaatı için şimdiden sürünmeye hazır olun" mesajı vermiş oldu.
Yahu!
Hani sen, yüksek kredi notlarıyla çok ucuz kredi bulabiliyordun? Bununla övünüyor, sanki İzmir'i uçurmuş havası pompaladığın basın bültenleri servis ediyordun.
Şimdi ne oldu da böyle konuşmaya başladın?
Anlaşılıyor ki, sen bu işlerin altından kalkamayacağını gördün ve bugünden bunun altyapısını yapıyorsun. "Uygun kredi yok" diyorsun, ardından da her yapamadığın iş için kullandığın "engelleniyorum" yalanına sarılıyorsun.

BU NE PERHİZ...

O zaman niye çıkıp Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na aklınca efeleniyorsun.
Bir yandan önündeki 2 metro inşaatını ancak yavaş yapabileceğini söylerken diğer yandan "Bakanlığın inşa edeceği Halkapınar-Otogar Metro Hattını ben yaparım" diye İzmirlilerin gözünü boyamaya çalışıyorsun.
Sormazlar mı adama, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye?
İzmirli bu numaraları yemez Sayın Başkan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA