• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’de duvarlar yıkılmaya başladı ERHAN GÜLENÇ

İzmir’de duvarlar yıkılmaya başladı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2018, 00:00

Ünlü bilim adamı Albert Einstein'ın "İnsanlardaki ön yargıyı parçalamak, benim atomu parçalamamdan çok daha zor" şeklinde bir sözü var. İşte, bu söz İzmirlilerin önemli bir bölümünün AK Parti'ye bakışını çok iyi anlatıyor. Bu İzmirlilerin AK Parti'ye kuruluş döneminde oluşan ön yargısı, CHP ve aynı cenahta bulunanların 'laiklik' üzerinden izlediği 'korku siyaseti' ve yaptıkları 'algı operasyonları' ile büyük bir duvara dönüştü. Söylenmeyen sözler sanki söylenmiş algısı oluşturularak İzmirliler kandırıldı. AK Parti, İzmirlilerle arasında oluşan bu duvarları yıkmak için büyük çaba harcadı. Ancak, ekonomideki tüm başarılar ve demokratik hayatta sağlanan ilerlemelere rağmen bu duvarları yıkmak mümkün olmadı.
Fakat, bu seçimde farklı bir rüzgar esmeye başladı. Bunu AK Parti'nin İzmir'de önceki gün yaptığı il kongresi ve mitingde gördük. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitingden sonra Alsancak'ta İzmir Ticaret Odası binasına gelirken de vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı.
Gördüğü manzaradan çok memnun kaldı ve teşekkür ettiği il teşkilatına "İzmir'i AK Parti'nin lokomotif şehirlerinden biri yapana kadar durmak yok" talimatı verdi.

MİLLİ HASSASİYETİN ETKİSİ

Tabii, bu değişim İzmirlilerin önemli bölümü ile AK Parti arasındaki duvarların tamamen ortadan kalktığı anlamına gelmiyor ama olumluya doğru bir gidişin başladığını da gösteriyor. Bence bu aşamaya gelinmesindeki en önemli sebeplerden biri de İzmirlilerin taşıdığı yüksek milli hassasiyet. Türkiye, bekası için hem içeride hem dışarıda teröre karşı amansız bir mücadele verdi. PKK'nın beli kırılırken, Suriye uzantısı PYD/YPG'ye Afrin harekatıyla darbe indirildi. Bu arada, FETÖ de kurutulmaya başlandı. Öte yandan İzmirlilerin hassasiyetleriyle oynayan CHP'nin ise, FETÖ ve PKK'yla söylem birliği yapması doğal olarak İzmirlilerin tepkisini çekti. CHP'nin küresel güçlerin Türkiye üzerine kurguladığı senaryoların taşeronu olduğunun bu Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde de net olarak görülmesi İzmirlilerin bakış açılarını da değiştirmeye başladı.

"İZMİRLİ ÇOK İYİ GÖRÜYOR"

Dün görüştüğüm AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül de 'duvar' konusuna dikkat çekti. Şengül, "İzmir'deki belirli algıları, duvarları yıkmaya başladık.
O duvarlar yıkıldıkça AK Parti'ye olan teveccüh görülmeye başladı.
Halk özellikle son günlerde dönen olayları, operasyonları, kurguları çok iyi görüyor. Kimin vatanın, milletin yanında olduğunu, kimin başkalarının yönlendirmesiyle hareket ettiğini çok iyi görüyor. İzmir halkı vatansever bir yapıya sahip.
İzmirliler vatan sıkıntıya girdiğinde en önde siper olmaya hazır insanlar.
Son dönemde yaşananlar da AK Parti'nin farkını ortaya koyuyor ve bundan da kaynaklanan bir teveccüh var, onu da algılıyoruz" dedi.
Önceki günkü mitingle seçim çalışmalarına çok güzel bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Şengül, 100 bin kişiyle sahaya inerek 24 Haziran'a kadar gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA