• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP, İzmir’de ‘Körfez kokusu’ demektir ERHAN GÜLENÇ

CHP, İzmir’de ‘Körfez kokusu’ demektir

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.05.2018, 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada İstanbul'un önceki yıllarda yaşadığı çilelerden örnekler vererek, "CHP, susuzluk demektir. CHP, çöplük demektir. CHP hava kirliliği demektir. CHP demek aynı zamanda tezek demektir" dedi. Erdoğan'ın bu sözleri büyük yankı buldu. CHP'liler bu sözlere tepki gösterdi ama hiç kusura bakmasınlar...
İşte CHP'nin uzun yıllar iktidarda olduğu İzmir'in hali ortada...
Biz İzmir'de yaşayanlar olarak çok iyi biliyoruz ki, "CHP, Körfez'in kötü kokusu demektir"...
Yahu Aziz Başkan!
Özellikle Halkapınar'dan geçerken burnumuzun direği kırılıyor. Göztepe, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Alsancak, Salhane, Altınyol leş gibi kokuyor. İzmir'de toplu ulaşımın kilit bölgesi olan Halkapınar'a gelenler elleriyle burunlarını kapatmak zorunda kalıyor. Bir de bu koku, normal rüzgarsız havada bu bölgelerde hissediliyor.
Bir de rüzgar esti mi, kentin sırtlarına kadar çıkıyor.
Hadi biz kokuya alıştık. Peki ya İzmir'e tatile, gezmeye gelenler... Bu kenti hep bu kokusuyla hatırlamak zorunda kalıyorlar.
Lafa geldi mi, "İzmir'i turizmde dünyaya açalım" diyorsunuz, "Yüzülebilir Körfez" diyorsunuz ama şu kokuya bir çare bulamıyorsunuz.
Bir de lütfen çıkıp, "Bu benim zamanımda oluşmuş bir sorun değil.
Onlarca yıldır böyle" demeyin... Eğer, kentte 14 yıldır belediye başkanlığı yapıyorsanız bu sorunu çözeceksiniz, çözmek zorundasınız. Çözemiyorsanız, sorun sizde demektir.
Sayın Başkan, Bakın, manşet haberimizde görüşlerine yer verdiğimiz Prof. Dr. Doğan Yaşar, ne diyor: "Akan kirliliği önlerseniz Körfez kendi kendini temizleyebilir.
Ama biz bunu Başkan Aziz Kocaoğlu'na bir türlü anlatamadık." Bunu 14 yıldır anlayamadıysanız, kıyamete kadar da başkan kalsanız yine anlayamazsınız demektir.

BİR ÇÖP TESİSİ YAPAMADINIZ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "CHP, çöplük demektir" sözünün yansımasını da İzmir'de aynen görüyoruz.
İzmir'in çöpleri halen Harmandalı'nda vahşi depolama yöntemiyle istifleniyor.
Yani, İstanbul Ümraniye'de 1993 yılında 39 kişininin ölümüne neden olan çöplük patlamasının bir benzerini İzmir'de de her an yaşayabiliriz.
Sayın Başkan Kocaoğlu, 14 yıldır bu sorunu da çözemediniz. En son gittiniz, çöp tesisi kurmak için bula bula Yamanlar'da su kaynaklarının üzerinde bir alan buldunuz. Şimdi bekliyorsunuz ki, yargı bu alana çöp tesisi kurulmasına izin versin... Bakın Manisa Büyükşehir Belediyesi, bu işi 1.5 yılda tereyağından kıl çeker gibi halletti.
Bu arada çıkıp, "2019 yerel seçimlerinde yeniden aday olmayı düşünürsem bunun nedeni tamamlanamayan çöp bertaraf tesisi olacak" diyorsunuz... Yani, siz 14 yıldır bu sorunu çözememişsiniz üstüne de "Bu defa yapacağım" diyerek oy isteyeceksiniz, İzmirli de 'hay hay' deyip bunun için size oy verecek öyle mi? Siz İzmirlilerle kafa mı buluyorsunuz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA