• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Öfkeleneceğine işini yap Başkan! ERHAN GÜLENÇ

Öfkeleneceğine işini yap Başkan!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.05.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ne zaman yapamadığı bir şey için eleştirilse, hemen öfkeleniyor.
Kendisi İzmirlileri yıllardır 'Yüzülebilir Körfez' vaadiyle oyalıyor. 2010 yılında "3.5 yıl sonra deniz pırıl pırıl olacak. Üçkuyular'dan Karşıyaka'ya da ilk ben yüzeceğim. İnsanlar, diğer dünya kentlerinde olduğu gibi evinden çıkıp denize girebilecek" diye söz veriyor. Ama bunu daha önce onlarca vaadinde olduğu gibi yapamıyor. İzmirliler, Körfez'e derelerden pislik akmaya devam ettiği için başta Halkapınar olmak üzere birçok bölgede kötü koku yüzünden burnunu tıkamak zorunda kalıyor. Yeni Asır da doğal olarak bunu gündeme getirince hemen öfkeleniyor.
Dün Narlıdere'deki bir açılış töreninde de bunu yaptı. Körfez'deki kötü koku sorununu gündeme getiren Yeni Asır'a "İzin versin İzmir Körfezi'ni yüzülecek hale getirelim" diye açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'e yüklenmeye çalıştı. "Laf söylenir de sözün de bir haysiyeti olması gerekir" ifadesini kullandı.
Kendisinin "İlk ben yüzeceğim" diye hava attığı projedeki beceriksizliğini tüm İzmir görürken gitti TCDD'nin Körfez'de gemilerin Alsancak Limanı'na geliş-gidiş yolunun derinleştirilmesiyle ilgili projesinin de henüz başlamadığını belirtip dikkatleri kendi üzerinden kaçırmaya çalıştı.
Yahu, TCDD'nin yapacağı iş Alsancak Limanı'na daha büyük gemiler gelmesi için Körfez'de yer alan gemi yolunu derinleştirmek.
Körfez'i tamamen temizleyecek olan ise, Büyükşehir Belediyesi, yani sensin. Sen başka kuruluşların yapacağı işleri bırak da, önce kendi yapacağın işi neden beceremediğinin hesabını ver, söz verdiğin yüzme projesini ne zaman hayata geçireceğini söyle.
Her yıl belirli dönemlerde 'dostlar alışverişte görsün' misali derelerde temizlik yapacağına, kirliliğin derelere hiç akmamasını sağla.

ŞENGÜL'DEN SAKİN ÇAĞRI

Kocaoğlu'nun bu sözlerinin ardından dün Aydın Şengül'le görüştüm.
Kocaoğlu'nun öfkeli tutumuna rağmen gayet sakin açıklamalar yaptı.
Kocaoğlu'nun yapamadığı bir işle ilgili eleştirilince hemen hırçınlaşıp saldıraya geçtiğine dikkat çeken Şengül, "Bunu alışkanlık haline getirdi. 2010'da kendisi Körfez'de ilk ben yüzeceğim diye beyanat verdi ama yapamadı. Biz halkın şikayetleri üzerine doğal olarak bunu dile getirdik, kendisine destek vermeye hazır olduğumuzu ifade ettik. Bundan rahatsız olmasına gerek yok. Öfkeleneceğine önce işini yapsın" dedi.

TEK MAHARETİ LAF CAMBAZLIĞI

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bugüne kadar ülkeye hangi eserleri kazandırdığını, dikili bir taşı olup olmadığını araştırıyorum. Bir şey bulamıyorum. Çok iyi laf cambazlığı yapmaktan başka hiçbir mahareti yok. Tek bir projesi yok. "İşte ben bugüne kadar şunları yaptım. Bunlar bundan sonra da yapacaklarımın teminatıdır" diyebileceği tek bir eser yok. Daha kendi genel başkanını bile kurultaylarda yenememiş ama ülkenin en önemli makamına talip.
Cumhurbaşkanlığı bu kadar kolay gelinecek bir makam mı? Laf cambazlığından başka kaabileyeti olmamak Cumhurbaşkanı olmak için yeterli mi? Değil tabi ki...
Bunu millet de çok iyi görüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA