• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aman dikkat! ERHAN GÜLENÇ

Aman dikkat!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.05.2018, 00:00

Türkiye, 24 Haziran'daki seçimler öncesi saldırı altında. Dolar kuru üzerinden başlatılan saldırı, bugün gazetemizdeki haberimizde de belirttiğimiz gibi cezaevleri üzerinden sürdürülmek isteniyor. Seçim öncesi sokaklar karıştırılmak isteniyor.
Böyle bir ortamda bir grup gencin İzmir Kordon'da toplu namaz kıldığını gösteren görüntüler büyük yankı buldu.
Bir kesim hemen böyle bir eyleme karşı çıktı ve gençlere sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.
Gençler de, "Biz biliyoruz ki, müslümanlar için yeryüzü mescittir ve temiz olan her yerde namaz kılınır. İzmirli hoşgörülüdür, fikirlere ve farklı düşüncelere saygılıdır; hele hele ibadet eden bir kişiye karşı oldukça hassastır" açıklamasında bulundu.

Tedbirli olmalıyız

Gençlerin bu söylediği çok doğru.
Ancak, yine de böyle bir süreçte çok hassas davranmakta fayda var.
Biliyorsunuz, gençlerin namaz kıldığı o bölgede yine birçok genç çimlere oturarak alkol tüketiyor.
Ortada bu gerçek varken böyle bir ortamda yapılan bu girişim provokasyonlara da açık kapı bırakmak anlamına gelebilir. İstanbul Gezi Parkı'ndaki 3-5 ağaçtan yola çıkarak bir kalkışma başlatan karanlık güçler, böylesi bir ortamı toplumun sinir uçlarına dokunmak için kullanabilir. Tedbirli olmamız gerekiyor.
Aman dikkat!

İSTEMEZÜKÇÜLER KAYBEDECEK

İktidar seçim beyannamesi açıklıyor ve 146 dev projeyi Türkiye'nin gündemine getiriyor. Muhalefet ise, her fırsatta Türkiye'ye ivme kazandıracak dev projeleri durduracağını veya iptal edeceğini açıklıyor.
Yani resmen "İstemezükçülük" yapıyorlar. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, milli ve yerli otomobil projesini, Kanal İstanbul projelerini durduracağını açıklıyor.
SP adayı Temel Karamollaoğlu da, Çanakkale Köprüsü ve Kanal İstanbul'a karşı çıkıyor. İP adayı Meral Akşener de milletin 5 yıldızlı otel konforunda hizmet alacağı şehir hastanelerine karşı çıkıyor.
Bir tarafta "Yapalım" diyenler, diğer tarafta ise "Yıkalım" diyenler var.
Türk halkı bugüne kadar hep yapanın ve "yapacağım" diyenin yanında yer aldı. Bu seçimde de "Yıkalım" diyenlere sandıkta gereken cevabı verecek.
Türkiye yine yapanın yanında yer alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA