• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Herkes anladı bir Kılıçdaroğlu anlayamadı ERHAN GÜLENÇ

Herkes anladı bir Kılıçdaroğlu anlayamadı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2018, 00:00

Türkiye, 24 Haziran'daki seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyor. Artık bir Başbakan olmayacak, hükümetin başında Cumhurbaşkanı olacak. Bu çok basit, 81 milyonun gayet rahat anladığı bir gerçek ama CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu nedense bunu bir türlü anlayamıyor.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş için yapılan referandum öncesinde de bunu anlayamamıştı, bugün de anlayamıyor. Hükümetin yeni sistem için referandum öncesinde dile getirdiği en önemli gerekçe, "Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı ve Başbakan ayrı partilerden olduğu zaman sistem tıkanıyor" şeklindeydi. Kılıçdaroğlu ise, o tarihlerde çıktığı bir radyo programında 'beyin yakan' bir gafa imza atmıştı. Parlamenter sistemi savunurken Başbakanlığın kaldırılacağını unutarak, "Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve Başbakanın iki ayrı partiden çıkması durumunda güçler ayrılığı yaşanır.
Asıl kavga o zaman çıkar. Niye bunu söylemiyorlar millete" diyerek büyük bir pot kırmıştı.

SPOR İÇİN Mİ?

CHP lideri, parlamenter sistem devam edecekmiş gibi düşünerek Cumhurbaşkanı adayı da olmadı, bunun yerine 'Nasıl olsa seçilemeyecek' düşüncesiyle en büyük rakibi Muharrem İnce'yi sürdü sahaya. Bunun nedenini de "Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı" diyerek açıkladı.
Kendisine "Bu ülkeyi yönetecek kişi tarafsız olmalıysa o zaman bu siyasi partiler neden var, sen neden Genel Başkanlık yapıyorsun? Bu ülkeyi yönetecek koltuğa talip olmuyorsan genel başkanlığı spor için mi yapıyorsun?" türünden eleştiriler geldi ama anlamadı. O günlerde CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç açık ediverdi Genel Başkanının asıl niyetini: Kılıçdaroğlu başbakanlığa talip!
Güler misin, ağlar mısın?

OL-MA-YA-CAK

Kılıçdaroğlu dün de partisinin seçim beyannamesini açıklarken yeni bir pot kırdı.
'Şehit Yakınları ve Gaziler Yüksek Kurulu' kuracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, bu kurulu nereye bağlayacağını ise şöyle açıkladı:
Başbakanlığa... Bu ifade beyanname metninde de bu şekilde yer aldı.
Hani "Buyur buradan yak" diye bir laf var ya böyle durumlarda söylenen işte aynen öyle...
Yahu anlamak bu kadar mı zor?
24 Ha-zi-ran-dan son-ra bu ül-kede Baş-ba-kan ol-ma-ya-cak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA