• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Batı’nın Muharrem’i ERHAN GÜLENÇ

Batı’nın Muharrem’i

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.05.2018, 00:00

Önce manzarayı net çizmek lazım.
Bugün Türkiye'nin verdiği mücadele bir bağımsızlık mücadelesidir.
Bu mücadele de ağırlıklı olarak yıllarca Türkiye'yi bir uydu olarak kullanan Batı'ya karşı verilmektedir. Batı'yla ilişkileri tamamen koparmadan, hem Batı hem de Doğu'daki tüm güç odaklarına karşı "onurlu, dik ve milli bir duruş" sergilemektedir.
İşte bu yüzden ABD başta olmak üzere Almanya ve belli başlı Avrupa ülkeleri Türkiye'ye yönelik bir saldırı halinde.
Türkiye'nin bağımsız Suriye politikası, ABD'nin silah yağdırdığı PKK'ya karşı yaptığı harekatlar, Batı satmayınca hava güvenliği için Ruslardan S-400 füzelerini alması, milli otomobil projesi geliştirmesi, Kanal İstanbul gibi dünyaya damga vuracak bir projeyi hayata geçirmek için adım atması onları çıldırtıyor. Şehir hastaneleri, Çanakkale Köprüsü gibi devasa projeleri yapmamızı hazmedemiyorlar.
Türkiye'nin bağımsız politikalar ve mega projeler geliştirmesine köpürüyorlar.
Bu nedenle ABD bize ekonomik yaptırım uygulamayı gündemine aldı, hatta projesinde bir ortak olarak yer aldığımız F-35 savaş uçaklarını bile satmama noktasına geldiler. Avrupa'daki basın organlarının baş sayfalarından Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde başı çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan için atılan 'diktatör' manşetleri eksik olmaz oldu.

'YIKIM' İTTİFAKI

Bugün kökleri dışarıda olan sözde muhalefetin Cumhurbaşkanı adaylarının Türkiye'nin geliştirdiği mega projeleri iptal edeceklerini açıklamaları bu açıdan değerlendirilmelidir. Bu yıkıcı tutumu sergileyenlerin başında da tam bağımsızlığın yılmaz savunucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin adayı Muharrem İnce geliyor. Her defasında "Yönümüz kesinlikle Batı olacak" diyen İnce, Avrupalı büyükelçilerle "Seçilirse Erdoğan'ı yargılayıp yargılamayacağını" konuşuyor.
Osmaniye'deki mitinginde ABD ile müttefik olmaya devam edeceklerini açıklayan İnce, şimdi de popülizm için söylediği "ABD, Fethullah Gülen'i iade etmezse İncirlik Üssü'nü kapatırız" sözünden döndü.

MERKEL'E SELAM ÇAKTI

Bir Alman TV kanalına konuşarak, "Ben İncirlik'i kapatırız demedim, sadece ABD askerleri Noel'i ülkelerinde geçirir dedim" diye 'çarkçılık tarihine' geçecek bir dönüşe imza attı.
İnce, hazır Alman TV kanalına çıkmışken bugün Avrupa'da Türkiye karşıtı cephenin başını çekenlerden biri olan Alman Başbakan Angela Merkel'e de adeta 'Beni değerlendirin. Ben size problem çıkarmam' mesajı gönderdi.
Türkiye'den gelecek siyasilere kendi topraklarında miting yapma izni vermeyen ama HDP'nin miting yapmasını onaylayan Almanya için "Meydanlarda 'Ey Merkel, ey Almanya' diye kavga etmenin hiçbir anlamı yoktur. Uzlaşabiliriz" diye konuştu.
Maalesef bunlar, "Tam bağımsızlık, bizim bugün üzerimize aldığımız vazifenin temelidir. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk'ten zerre ders almamışlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA