• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin vaadinin Sevr’den farkı yok ERHAN GÜLENÇ

CHP’nin vaadinin Sevr’den farkı yok

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.05.2018, 00:00

Yeni Asır, dün CHP'nin skandal seçim beyannamesiyle ilgili "CHP'nin yaptığını PKK bile yapmaz" manşetiyle Türkiye üzerine oynanan oyunu deşifre etti. Türkiye, Atatürk tarafından kurulmuş, ulusun bütünlüğüne dayalı üniter bir devlettir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son yıllarda ısrarla vurguladığı "Tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet" söylemi de Atatürk'ün kuruluşta ortaya koyduğu bu felsefesinin aynen devamı ve veciz bir şekilde ifadesidir.
Siz, CHP'nin beyannamesinde vadettiği gibi Avrupa Birliği'nin özerklik şartını aynen getirir bu ülkede uygularsanız bunun sonu önce federasyonlaşma ardından da tamamen bölünmedir. Bu 2 kere 2'nin 4 ettiği kadar gerçektir. Türkiye bu gerçeği gördüğü için bu şartı çekinceler koyarak yıllardır uygulamıyor.
CHP ise, Türkiye'nin çekincelerini kaldırıp aynen uygulayacağını vaadederek terör örgütü ve yandaşlarını umutlandırıyor.
CHP'nin beyannamesinde yerel yönetimlerin özerkliğiyle ilgili öyle maddeler var ki, Osmanlı'yı parçalayan Sevr Anlaşması'ndaki maddelerden farkı yok.
Örneğin Sevr Anlaşmasının 64. maddesinde Kürtler Türkiye'den ayrılmak ister ve bu Milletler Cemiyeti tarafından uygun görülürse Türkiye'nin de bunu tanıması ve haklarından feragat etmesi şartını içeriyor. CHP de seçim bildirgesinde "Merkezi yönetimin yerel meclislerin kararlarına müdahalesini önleyecek yasal düzenlemeler yapacağız" diyor. Yani, bunun Sevr'in 64. maddesinden çok bir farkı var mı?

DALGA GEÇİYOR

Aklı selimle düşünen her vatandaş, bu özerklik şartı uygulandığında PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin yerel seçimleri kazandığı Diyarbakır gibi birçok kentte işin sonunun varacağı noktayı rahatlıkla görür. Hal böyleyken ve manzara gayet açıkken Kılıçdaroğlu, önceki akşam bir TV kanalında çıkmış ve bu özerklik şartıyla ilgili öyle açıklamalar yapmış ki, "Hadi oradan" dememek mümkün değil. Neymiş, niye hemen Diyarbakır'ı düşünüyormuşuz. İzmir'i, Eskişehir'i düşünmemiz lazımmış...
Sayın Kılıçdaroğlu, Böyle bir konuyu gündeme getirerek zaten bu ülkeye yeterince kötülük yapıyorsunuz bir de üzerine bizimle dalga geçmeyin. Tabi ki, önce Diyarbakır'ı düşüneceğiz.
Bugün İzmir veya Eskişehir'in bu ülkeden koparılması için çalışan yok ama Diyarbakır ve çevresinin Türkiye'den koparılması için küresel güçler ve piyonları PKK var güçleriyle bastırıyor.
Siz, beyannamenizde bulunduğunuz bu vaatlerle onlara yardımcı olacağınızı söylüyorsunuz. Neyse ki, bu millet sizin bu oyunlarınızı görüyor ve her seçimde hakettiğiniz cevabı veriyor. Böylece iktidara gelip ülkeyi batıramıyorsunuz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA