• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akşener TİKA emrini kimden aldı? ERHAN GÜLENÇ

Akşener TİKA emrini kimden aldı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.06.2018, 00:00

Cumhurbaşkanı adayı da olan İP Genel Başkanı Meral Akşener'in FETÖ tarafından desteklendiği ve FETÖ'nün bir siyasi projesi olduğu hep konuşuldu. Kendi Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın bile FETÖ'nün Akşener'i desteklediğini söyledi. Biz de bu iddiaları zaman zaman bu köşede gündeme getirdik.
Meral Akşener şimdi öyle bir adım attı ki, adeta hakkındaki bu iddiaları doğruladı ve FETÖ'yle olan bağını deşifre etti. Seçilmesi halinde Türkiye'nin dünyadaki en etkin kurumlarından biri olan Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nı (TİKA) kapatacağını açıkladı.
Bir politikacı, durup dururken Balkanlar'dan Ortadoğu'ya, Afrika'dan Latin Amerika'ya kadar dünyanın pek çok bölgesinde eğitim, sağlık, sosyal, altyapı hizmetleri, kültürel mirasın korunması gibi çeşitli alanlarda uyguladığı projelerle büyük başarı yakalamış bir kuruma kafayı neden takar?

BU MİLLET YEDİRMEZ

Nedeni gayet açık... Çünkü TİKA, bugün dünyada FETÖ'ye kök söktürüyor.
FETÖ'yle mücadelede başarılı işlere imza atıyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ülkemizin karşı karşıya kaldığı ihanet ve tehditle etkin mücadele içerisine giren TİKA, birçok ülkede bu konuda faaliyetlerine devam ediyor. O yüzden FETÖ'nün de hedefinde. FETÖ'cüler TİKA'dan nefret ediyor. Tabi, FETÖ'nün iplerini elinde tutan küresel güçler de aynı şekilde TİKA'ya düşmanlık besliyor. Hakkında FETÖ projesi olduğu iddiası olan bir siyasi parti liderinin FETÖ'nün hedefi olan bir kurumu kapatacağını söylemesi herşeyi açıkça ortaya koyuyor.
Konuyu dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'la konuştum. TİKA'nın Orhun Yazıtları'nı bile ayağa kaldırmış bir kurum olduğuna dikkat çeken Dağ, "TİKA, Türkiye'nin yüz akıdır. Başta ecdad yadigarı eserlerin onarılması ve yaşatılması olmak üzere Türkiye için başarılı işlere imza atmıştır.
Böyle bir kurum kimi rahatsız etmiş olabilir? Tabi ki, Türkiye ile ilgili dünyada olumsuz algı oluşturmak isteyen PKK ve FETÖ uzantısı yapıları. Bu sözler, kendisi bir proje olan böyle bir partiyle bu örgüt arasındaki bağın ispatıdır" diye konuştu.
Buradan son olarak Akşener'e seslenmek istiyorum: 15 Temmuz darbesini meydanlarda bastıran Türk Milleti, TİKA gibi dünyada kendisinin uçbeyi olan böyle başarılı kurumları size yedirmez...

İNCE TARİHE GEÇTİ!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, siyasette tam bir yalan rüzgarı estiriyor. Çıkıp "Amerikalılar beni aradı. Türkiye, FETÖ elebaşını usulüne uygun istememiş" diyor. Yalanı hemen ortaya çıkıyor ama İnce, "ABD'den seni kim aradı?" sorusuna bir türlü cevap veremiyor. Ardından TV'de "Avrupalı elçiler bana 'Seçilirseniz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yargılayacak mısınız?' diye sordu" diyor. Ardından çark ediyor ve "Elçiler böyle bir şey sormadı" diyor. En son da Erdoğan'ın AK Parti kurulmadan önce FETÖ elebaşı Gülen'le görüştüğü yalanını söylüyor.
Erdoğan, "İspatlamazsan namertsin" deyince de ne yapacağını şaşırıyor.
Yıllar önce yayınlanmış bir kitapta yer alan bir dedikoduyu delil diye sunuyor.
Tabi kimse yemiyor. Önceki akşam katıldığı programda da "Konu mahkemeye gittiyse orada bildiklerimi anlatırım, konu davalık olmuşsa kapatmaktan başka bir şey yok" deyip çark ediyor. İnce'nin siyasi yaşamı, kaybedeceği 24 Haziran seçimlerinden sonra nasıl sürer bilmiyorum ama kendisi attığı bu desteksiz yalanlarla şimdiden siyaset tarihine geçti!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA