• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir ve CHP Kocaoğlu’na mahkum mu? ERHAN GÜLENÇ

İzmir ve CHP Kocaoğlu’na mahkum mu?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.06.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kızmış, iki dönem daha başkanlık yapacakmış! Gazetecilere böyle söylemiş. Yani, bu kent Kocaoğlu'nun kızgınlığı için 10 yıl daha kaybedecekmiş.
Afedersiniz ama Sayın Kocaoğlu, bu kent sizin esiriniz mi? Siz böyle karar verdiniz diye 10 yıl daha size katlanmaya devam mı edecek? Kızgınlıkla yola çıkıyorsanız bu kente ne vereceksiniz?
Hem, ne kadar da eminsiniz CHP'nin sizi tekrar aday göstereceğine? İzmir'e esir muamelesi yapıyorsunuz, partinizi de mi esir aldınız? Çanlar sizin için çalıyor ama farkında değilsiniz. Parti içinde artık hiçbir dediğinizi yaptıramıyorsunuz.
"İstediklerimi ilçe belediye başkan adayı yapmazsanız istifa ederim" restleri çektiğiniz günlerdeki gücünüz yok artık. Bu kurultayda görüldü. En son 24 Haziran seçimleri için problem yaşadığın Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ı İzmir'den aday yaptırmak istemediniz.
Gittiniz Ankara'da bunun kulisini yaptınız.
Ama, o istemediğiniz Tuncay Özkan, adını İstanbul listesinden sildirip İzmir listesinin ilk sırasına yazdırdı. Bunu yutmak zorunda kaldınız, hatta "Ne gittiğinden ne geldiğinden haberim yok" diye işin içinden sıyrılmaya çalıştınız.
2009'da Deniz Baykal sizi başarılı olduğunuz için değil mecburiyetten aday gösterdi. Geçtiğimiz seçimde de partiniz yine mecburiyetten sizi aday yapmak zorunda kaldı. Çünkü, FETÖ kumpasıyla hakkınızda 397 yıl hapis istenen bir davada yargılanıyordunuz. Sizi aday göstermemesi CHP'nin hakkınızdaki bu suçlamaları kabul ettiği anlamı taşıyacaktı.
O davadan beraat ettiniz ve CHP'nin bu mecburiyeti ortadan kalktı.
Benden size minik bir tavsiye, "İki dönem daha buradayım" diye böyle iddialı açıklamalar yapmayın bir anda kendinizi bir başkan eskisi olarak bulabilirsiniz.

SAMMİYET TAKLİT EDİLEMEZ

Bugün manşet haberimizde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin çelişkilerine yer verdik. İnce'nin muhafazakar vatandaşların oyunu almak için yapmadığı rol kalmıyor. Camilerde namaz kılarken pozlar veriyor, "Abdestsiz dışarı çıkmam" bile diyebiliyor. Öte yandan, ortaya attığı iddialardan çarkediveriyor. Detaylarını manşetimizde okuyacaksınız ama İnce'yi görünce içimden geçen şu cümleyi sizinle paylaşmak istedim: Taklit edilemeyen tek şey samimiyettir. Bunu İnce'nin şahsında en çarpıcı şekilde görüyoruz.

İŞTE ECEVİT'İN TÜP GEÇİDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, tüp geçit yöntemiyle inşa edilen Marmaray'ı Bülent Ecevit'in yaptığını söyledi. Bunun üzerine birçok espiri yapıldı. Dün sosyal medyada Kemal Sunal filminden alınmış bu fotoğrafla ilgili Ecevit dönemindeki tüp kuyruklarına atıfta bulunularak yapılmış müthiş bir espri gördüm ve bunu sizinle de paylaşmak istedim. İşte Ecevit'in tüp geçidi!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA