• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye operasyon ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye operasyon

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.06.2018, 00:00

30 MAYIS 2018
MUHARREM İNCE: Seçimi ilk turda kazanacağım.
05 HAZİRAN 2018
Kemal Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce'nin anketlerde yüzde 29-30-32 bandında seyrediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olarak sahaya sürdüğü parti içindeki en büyük rakibi Muharrem İnce'nin altını oymak için elinden geleni ardına koymuyor. İnce'nin adaylığını açıklarken bile "Gel bakalım buraya Muharrem" diyerek adeta yarışa ekside başlamasına neden olan Kılıçdaroğlu, İnce'ye son darbeyi oy oranları üzerinden vurdu.
İnce günlerdir yaptığı mitinglerde, gittiği kentlerde bir iddiada bulunuyor. "Seçim kampanyasına başlarken 'İlk turda 30'u aşalım, ikinci turda bu işi başarırız' dedim. Ama iş değişti neden ikinci tura bırakalım, ilk turda bitireceğiz bu işi. İlk turda Cumhurbaşkanı seçileceğim" diyor.
Bugüne kadar İnce için neredeyse kılını kıpırdatmayan Kılıçdaroğlu, ise önceki akşam bir TV kanalında katıldığı canlı yayında bombayı patlattı. İlk turda seçileceğini söyleyen İnce'ye inat "İnce'nin oy oranı anketlerde yüzde 29-30-32 bandında seyrediyor" dedi.
İnce'nin seçimi ilk turda kazanamayacağı tabi ki belli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işi, ilk turda büyük ihtimalle bitirmesi bekleniyor. Bunu 81 milyon da biliyor ve İnce'nin bu söylemi için de "Adaydır söyler" denilip geçiliyor. Bu gerçeği Kılıçdaroğlu da biliyor. Ama en azından İnce'nin oy oranlarıyla ilgili konuşurken konuyu yuvarlayıp, "Oyları giderek yükseliyor" gibi bir ifade kullanıp İnce'yi yalancı pozisyonuna düşürmeyebilirdi. Onun yerine çıkıp, adeta "Bakmayın onun atıp tuttuğuna oyları en fazla yüzde 32" dedi.
24 Haziran'a kadar Kılıçdaroğlu'nun, Muharrem İnce'ye yönelik böyle 'ince' operasyonları devam edecektir. Çünkü, İnce'nin oy oranı CHP'nin alacağı oy oranını geçerse hele 10 puan gibi bir fark atarsa Kılıçdaroğlu'nun o koltukta oturması mümkün değil. Her ne kadar İnce, "Ben bundan sonra Kılıçdaroğlu'nun karşısında genel başkan adayı olmam" dese de bu kadar oy farkı oluşursa Kılıçdaroğlu kendisi çekip gitmek zorunda kalacaktır. Ben, bu seçimin Kılıçdaroğlu'nun son seçimi olduğu konusundaki fikrimde ısrarcıyım...

BÖLÜCÜLÜKTE YARIŞIYORLAR

Muhalif partiler, bölücülere yanaşmakta birbirleriyle yarışıyor.
Seçim beyannamesinde PKK'nın söylemlerinde olduğu gibi "yerel özerklik" sözü veren ve "eşit yurttaşlık" diyen CHP'nin ardından Saadet Partisi (SP) de dümeni iyice bölücülere doğru kırdı. SP'nin terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'den bünyesine kattığı Altan Tan, "İktidara geldiğimizde Kürdistan'ı tanıyacağız" diye açıklama yaptı. Tan'ın ardından şimdi de SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Diyarbakır'da sahneye çıktı ve PKK ağzıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi için 'Kürdistan' ifadesini kullandı.
Karamollaoğlu, "Trakya diye bir bölge varsa neden Kürdistan diye bir bölge olmasın?" sorusuna "Niye olmasın. Yani Kürtlerin çoğunlukla yaşadığı bölgeye verilen isimdir" yanıtını verdi. Türkiye'nin bir parçası olan o bölgeye "Kürdistan" demek, resmen bu ülkenin bölünmesini kabul etmektir.
Sayın Karamollaoğlu, Siz muhalefet olarak ne kadar bölücülerle söylem birliği de yapsanız, ülkemizin bir bölümü için "Kürdistan" deme gafletinde de bulunsanız, biz millet olarak Türkiye'nin bölünmesine canımız pahasına da olsa izin vermeyiz, vermeyeceğiz de.
Bunu bilesiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA