• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Oy için kılıktan kılığa ERHAN GÜLENÇ

Oy için kılıktan kılığa

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2018, 00:00

Türkiye'nin kader seçimini yapacağı 24 Haziran öncesinde muhalefetin Cumhurbaşkanı adayları işi iyice sulandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da, "Daha dün 'bidon kafalı, makarnacı, göbeğini kaşıyan adam' diye milleti aşağılayan o CHP zihniyeti, bugün sizin oyunuzu almak için kırk takla atıyor" diyerek eleştirdiği CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, vatandaşa şirin gözükmek için her gittiği yerde farklı kılığa girmeye başladı.
Ayakkabı boyacısını görünce hemen sandığın başına oturup fırçayı eline alan İnce, balık tutan vatandaşı görünce de oltayı kapıveriyor.
İyi Parti'nin (İP) Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de dışarıda bir dakika bile takmadığı türban, tülbent ve başörtüsünü miting sahnesine çıktığında hatırlıyor. Mitinglerin birçoğunda başını örterek konuşma yapıp halkı etkilemeye çalışıyor. İki adayın yaptığı bu şovları gören vatandaşlar ister istemez akıllarından "Bırakın bu ucuz numaları" diye geçiriyor.

TAM SULULUK

CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin şirin gözükmek için yaptıkları zaman zaman sululuğa varıyor. İnce bir gün traktör kullanırken bir başka gün de kasket takıp kürsüde konuşurken görülebiliyor. Yine vatandaşa şirin gözükmek için miting sahnesine bisikletle çıkıyor ve "Cumhurbaşkanı olunca makam aracı olarak bisiklet kullanacağım" diyor ancak tüm mitinglerine özel uçakla gidip geliyor.
Ancak aynı İnce arada yaptıklarıyla halka karşı gerçek bakış açısını hemen gösteriveriyor.
Adıyaman mitinginde kürsüye çıkarken önüne çıkan vatandaşı elinin tersiyle iten İnce, İzmir'de de bir skandala imza attı. Çiğli'deki mitingte sahneye fırlayıp İnce ile selfie fotoğraf çeken bir vatandaş CHP adayının korumaları tarafından sahneden aşağı fırlatıldı.
Bu görüntü büyük tepki çekince İnce, vatandaşı arayıp özür dilemek zorunda kaldı.

DİNDAR NUMARALARI

Daha önce Yalova'da öğrencilerini uygulama dersi için camiye namaz kılmaya götüren öğretmenin cezalandırılması için Meclis'te girişimlerde bulunan İnce, Cumhurbaşkanı adayı olunca birden dindar numaralarına sarıldı. Açılış törenlerinde Kur-an okutuyor, fırsat bulduğunda ellerini açıp dua ederken poz veriyor.
İnce dün de İstanbul'dayken yine aynı amaçla Eyüp Sultan Türbesi'ne gitti. Ancak, burada bir gazetecinin sorduğu soru ile şok oldu.
Gazetecinin "(Eyüp Sultan türbesinde) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmeye alıştık. Böyle bir gelenek var ama siz de bugün geldiniz ziyaret ettiniz. Neler söyleyeceksiniz?" demesi üzerine İnce, "Ben buraya ilk geldiğimde 12 yaşındaydım" diye konuştu

"SEN NASIL CUMHURBAŞKANI OLACAKSIN?"

Eyüp Sultan Türbesi'nden ayrılışı sırasında Trabzonlu olduğunu söyleyen Ayşe Yazıcı isimli vatandaş da İnce'ye tepki gösterdi.
Yazıcı, İnce'ye "Senin oraya (Trabzon) bisikletle çıkman çok komik geldi" dedi. Bunun üzerine İnce, 'Bisikleti oraya getirdiler, ben getirmedim' yanıtını verdi. Yazıcı da "Binmeseydin.
Sen nasıl Cumhurbaşkanı olacaksın?
Herkesin dediğini yaparsan?" diye konuştu.
Bu sözler üzerine İnce bir de vatandaştan oy istedi. Bunun üzerine Yazıcı'dan aldığı "Yok ben AK Parti'ye vereceğim, yalan konuşamam" cevabıyla yeni bir şok yaşadı.
İP'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de dışarıda bir dakika bile takmadığı türban, tülbent ve başörtüsünü miting sahnesine çıktığında hatırlıyor. Mitinglerin birçoğunda başını örterek konuşma yapıp halkı etkilemeye çalışıyor.
Bununla da yetinmeyen Akşener, şimdi de tülbent kampanyası başlattığını açıklayarak, "Bizim çılgın projemiz yok. Bizim çılgın projemiz tülbent projesi" dedi. İki adayın yaptığı bu şovları gören vatandaşlar ister istemez akıllarından "Bırakın bu ucuz numaraları" diye geçiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA