• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kandil seviciler! Bu şehitlerin hesabını verin ERHAN GÜLENÇ

Kandil seviciler! Bu şehitlerin hesabını verin

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.06.2018, 00:00
Kandil seviciler! Bu şehitlerin hesabını verin

Türkiye bir ateş çemberinden geçiyor. Bir yandan PKK'ya karşı Güneydoğu ile Suriye ve Kuzey Irak'ta kora kor mücadele ediliyor, diğer yandan FETÖ ile de her cephede savaşılıyor.
Diğer yandan küresel güçler, seçim sürecini kendi istedikleri gibi dizayn etmek için yarışıyor. Küresel güçlerin şimdi en büyük hedefi, AK Parti'nin parlementoda ezici çoğunluğu ele geçirmemesi için ne yapıp edilip PKK'nın uzantısı HDP'yi Meclis'e sokmak. Bu şekilde HDP'yi parlementoda kilit parti konumuna getirmek istiyorlar.
Yani PKK'nın onaylamadığı hiçbir yasanın Meclis'ten çıkarılamaz hale geleceği hesabını yapıyorlar.
Muhalefet partileri CHP, İyi Parti (İP) ve Saadet Partisi de maalesef bu oyunda kendilerine verilen görevi yerine getirip HDP'ye destek veriyor. 3 parti de HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesini ve böylece HDP'nin daha güçlü bir şekilde seçime girmesini savunuyorlar.
CHP bununla da yetinmedi ve seçim bildirgesinde PKK ve HDP'nin istediği özerklik sözünü verdi. Bu arada manşet haberimizde de bahsettiğimiz gibi "Her aileden bir kişi oyunu HDP'ye versin" diye kampanyaların başlatılması ile ihanet dallanıp budaklandı.
Bir de bunun üzerine CHP'nin, Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce öncülüğünde PKK ve FETÖ'nün korkulu rüyası 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Temel'e yönelik başlattığı saldırı var. 28 Şubat'ta postal yalayanlar, şimdi terör örgütlerine kök söktüren Temel paşanın apoletini sökmekten bahsediyorlar. Bu ortamda FETÖ'cüler de çıkıp "PKK neden seçim öncesi eylem yapmıyor" diye yaygara koparıyorlar.
Oluşan bu şer cephesinin verdiği bu desteğin ardından yeniden cesaretlenmeye başlayan PKK, azmaya başladı.
Perşembe 3, Cumartesi 2 ve önceki gün de 3 askerimiz şehit düştü. Bunun lamı cimi yok, şehitlerimizin kanında PKK'nın uzantısı HDP'ye destek veren bu şer cephesinin de payı var. O yüzden bu şehitlerin hesabı mutlaka onlardan da sorulmalı.

APOLET SÖKMEYE BÖYLE GİDİLİR

Trabzon'da miting sahnesinde bisiklete binerek 'sululuk' tarihine geçen CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin Korgenaral İsmail Hakkı Temel'le ilgili söylediği "Apoletlerini sökeceğim" sözlerine tepki büyük oldu. Türk Milleti, Afrin Harekatı'nın kahramanına sahip çıktı. Sosyal medyada da İnce'ye tepki yağdı. Sizinle, çok beğendiğim bir tweeti paylaşmak istiyorum. Bir kullanıcı, şehit Ömer Halisdemir'in 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye gelen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürmeye kararlı bir şekilde giderken çekilen son görüntüsüyle birlikte şu mesajı paylaşmış: Apolet sökmeye bisikletle değil böyle gidilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA