• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2018 geldi... Ne oldu Muharrem? ERHAN GÜLENÇ

2018 geldi... Ne oldu Muharrem?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.06.2018, 00:00

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim sürecinde birden muhafazakar kesildi.
Çalışmalarına camiye giderek başlayan İnce, tam bir namaz sevdalısı ve başörtüsüne saygılı bir siyasetçi pozları vermeye başladı. Abdestsiz sokağa çıkmadığını, hatta gençliğinde lakabının 'Hacı' olduğunu bile söyledi.
Ama olmuyor işte, Muharrem İnce'ye muhafazakar demokrat gömleği olmuyor. Her geçen gün ipliği pazara çıkıyor. Aslında tipik bir 28 Şubatçı zihniyete sahip olduğu, arşivden çıkan görüntülerle kanıtlanıyor.
Temel eğitim kurumlarında başörtüsünün serbest bırakılmasını 2014 yılında "Cumhuriyete meydan okumak" olarak nitelendiren İnce'nin "namaz" konusunda bir vukuatı ortaya çıkmıştı. İnce'nin 2005 yılında Yalova Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilerini namaz kılmayı öğretmek için camiye götürdüğü için Emin Albayrak isimli öğretmen hakkında linç kampanyası başlattığı, Meclis'te soru önergesi bile verdiği anlaşılmıştı.
Arşivden çıkan belgeler, İnce'nin 2009'da da verdiği soru önergesinde, "TRT ekibindeki bir kameramanın saçlarını kışlık bere ile kapattığı, bu kameramanın TRT'de türbanla çalıştığı yönünde basında çıkan haber ve fotoğraflar doğru mudur?" diye sorduğunu göstermişti. Yani bir kadının bırakın başörtüsü örtmeyi, saçını bere ile kapatması bile İnce'yi uyuz ediyordu.

TACİZ SUÇLAMASI

İnce'nin şimdi ortaya çıkan 2 yeni videosu var ki, nasıl bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuz gerçeğini en açık bir şekilde göz önüne seriyor. Bakın İnce, 2008'de Meclis'teki konuşmasında ne demiş: "Kadın saçı erkekte şehvet uyandırdığı için kapatılması gerekirmiş. Neden kadının saçını kapatıyoruz? Erkeklerin gözünü bağlayalım. İyi mümin,nefsine hâkim olur." İnce'nin bunu söyledikten birkaç yıl sonra ise, hakkında "taciz" iddiası ortaya atılması ise, kaderin İnce'ye garip bir cilvesi olarak nitilendirilebilir.
İnce, 2013'te ise TV programında çıkıp öyle bir iddiada bulunmuş ki, aman Allah'ım... Demiş ki, "Bunlar iktidarda kalırsa 2018'de türban takmak zorunlu olacak. Herkesi kapatacaklar." Lafa bakar mısınız, iddiaya bakar mısınız?
2018'deyiz. Ne oldu Muharrem İnce? Kimin başı zorla örtülüyor?
Kimin kıyafetine karışılıyor?
Herkes özgür... Ortaya çıkan ise, senin ne kadar bağnaz ve 28 Şubat kalıntısı bir kafaya sahip olduğun...
Bu milleti aptal yerine koyma...
Senin bu sahte muhafazakar rollerine bir Türk vatandaşının bile kandığını sanmıyorum... Senin, hasbelkader seçilme şansı bulman halinde, yani gücü eline aldığında bu ülkenin mütedeyyin insanlarının son 16 yıldaki kazanımlarını sıfırlamak için elinden geleni ardına koymayacağını çok iyi biliyoruz....

AÇIN GÖZLERİNİZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin barajı aşması girişimlerine yaptığı açıklamayla destek attı. İçlerinde bazı CHP'lilerin de bulunduğu bir grup, AK Parti'nin daha az milletvekili çıkaracağı hesabıyla sosyal medyada "Her aileden bir oy HDP'ye" kampanyası başlattı. Türk Ordusu'nda üst düzey görevlerde bulunmuş bazı isimler bile, HDP'ye destek açıklamaları yapıyor.
En son Deniz Harp Okulu eski Komutanı, Emekli Amiral Türker Ertürk'ün HDP'ye destek veren tweetini büyük bir hayretle okudum. İşte bunlardan yüz bulan HDP dün PKK'nın bir kolu olduğunu bir kez daha gösteren bir skandala imza attı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şanlıurfa mitinginde, seçim vaadi olarak terörist başı İmralı'da tutuklu bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük vaadinde bulundu. Biliyorum, Buldan'ın bu sözü de HDP destekçilerinin uyanmasına yetmebilir ama ben yine de buradan vatanseverliğin gereği olarak onlara bir kez daha çağrıda bulunuyorum: Açın artık gözlerinizi....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA