• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Oy kullanırken Atatürk’ü düşünün ERHAN GÜLENÇ

Oy kullanırken Atatürk’ü düşünün

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2018, 00:00

Türkiye'nin 24 Haziran'da yapacağı seçim Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişin de başlangıcı olacağı için tarihi bir önem taşıyor. Bu süreçte, daha düne kadar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen bazı kesimler, sırf AK Parti'ye zarar vereceğini sanarak PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin yüzde 10'luk seçim barajını aşması için var güçleriyle çalışıyor. HDP'liler de CHP'ye "Bize genel seçimde 1 milyon oy verin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde size 6 milyon oy verelim" diyor. Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu HDP'nin barajı geçmesi gerektiğini vurgulayan açıklamalar yaparken CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerinde CHP ve HDP'liler yan yana saf tutuyor.
İnce, cezaevinde ziyaret ettiği HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için özgürlük çağrıları yapıyor.
İşte, böyle bir süreçte maalesef, bazı vatandaşlarımızın kafası karışıyor. Bugün, buradan "Oyumu HDP'ye versem mi acaba?" diye düşünenlere seslenmek istiyorum.
Bu ülkeyi, vatanını seven, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete bağlı olanların bölücü terör örgütü PKK'nın aparatı HDP'ye neden oy vermemesi gerektiğini görmeniz, anlamanız için binlerce sebep var. Ben hepsini burada sayacak değilim ama size sadece iki çarpıcı örnek vereceğim.

BULDAN'DAN ÇİRKİN ÇAĞRI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz günlerde oy istediği vatandaşlara ne çağrısı yaptı biliyor musunuz?
"Sandık başına gittiğinizde elinizi yüreğinize koyun, oyunuzu attığınızda aklınıza Selahattin Demirtaş gelsin, aklınıza Figen Yüksekdağ gelsin. Oyunuzu attığınız zaman aklınıza Abdullah Öcalan gelsin" çağrısı yaptı.
Dün ise, CHP'nin barajı aşsın diye seferber olduğu HDP'nin Mardin Kızıltepe'deki mitinginde ne oldu biliyor musunuz? Şehitlerimiz için değil ölen PKK'lı teröristler için saygı duruşunda bulunuldu...
Adamlar açık açık "Apo'nun heykelini dikeceğiz. HDP, Öcalan'ın bir projesidir" diyor. "Abdullah Öcalan'ı serbest bırakacağız" vaadinde bulunuyor. Meclis'e giren milletvekilleri teröristlere arabasıyla silah taşırken yakalanıyor.
Üstüne, oy istedikleri vatandaşlara "Öcalan'ı düşünün" çağrısı yapıyorlar.
PKK'lılara saygı duruşunda bulunuyorlar.
Siz de bunlara oy vermeyi düşünüyorsunuz veya aklınızdan geçiriyorsunuz öyle mi?
HDP=PKK'dır, PKK=HDP'dir işte.
Daha bunu görmeniz, anlamanız için ne olması gerekiyor?

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYIN

Millete önderlik ederek Kurtuluş Savaşı'nda yedi düveli mağlup eden Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi size emanet etti. Siz de lütfen oyunuzu kullanırken Buldan'ın çağrısına inat, vatanımızın bölünemeyeceğini, parçalanamayacağını dünyaya ilan eden Atatürk'ü düşünün.
Bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için şehit olan onbinleri ve halen bu uğurda terörle mücadele eden Mehmetçiklerimizi düşünün.
Sandık başına gittiğinizde aklınızda İzmir Adliyesi'nde katliam yapmak isteyen PKK'lı teröristlere canı pahasına geçit veremeyen şehit polisimiz Fethi Sekin olsun. Şehitlerimizden geriye kalan gözü yaşlı çocukları ve eşleri ile bombalı saldırılarda eli-kolu kopan gazilerimizi aklınızdan hiç çıkarmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA