• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşte Türkiye’nin dip dalgası ERHAN GÜLENÇ

İşte Türkiye’nin dip dalgası

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.06.2018, 00:00

Günlerdir "Dip dalgası geliyor.
24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gidecek" diyenler dün İstanbul Yenikapı'daki mitingte büyük bir hayal kırıklığına uğradı.
Mitinge yağışlı havanın etkisi ve bayram tatilinin son günü olması nedeniyle katılımın az olacağını hesap edip bunu 'dip dalgasına' bağlamaya hazırlananlar Türk Milleti'nden tokat gibi bir cevap aldı.
Millet akın akın, dalga dalga Erdoğan'ı dinlemeye geldi. 24 Haziran'da bu ülkeyi yeniden teslim alacağı hesabını yapan üst akıl ve içerideki uzantıları, adeta tsunamiye dönen bu dalgaların altında kaldı. Tarihin en kalabalık mitinglerinden birine ev sahipliği yapan Yenikapı'daki manzara, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda biteceğinin güçlü bir işaretini verdi.

MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİ NEREDESİNİZ?

CHP'nin bugünkü yönetimi değil ama gerçek tabanında yer alan birçok kişi, kendisini "Mustafa Kemal'in askeri" olarak niteler ve bununla da gurur duyar. HDP'li Sırrı Sakık, 2014 yılında kendisine "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlere, "Siz Mustafa Kemal'in askeri değil generali olsanız ne yazar it sürüleri" demişti.
Sakık, hakkında bu sözünden dolayı dava açılması üzerine yine bir mitingte "Buradaki polisler, çekim yapanlar, not tutanlara aynı şeyi tekrarlıyorum.
Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandırlar" diyerek hakaretlerini sürdürmüştü.
Önceki gün, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İstanbul Sancaktepe'deki mitinginden gelen görüntüleri görünce aklıma Sakık'ın bu sözleri geldi.
İnce'nin Diyarbakır'daki mitingine katılanların büyük kısmı HDP'liydi. Her yer, HDP bayrağıydı. Sancaktepe'deki mitingte de HDP'liler neredeyse CHP'lilerden daha çok görünüyordu. Yine her yer HDP bayraklarıyla doluydu.

ARTIK SESİNİZİ YÜKSELTİN

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlerin CHP yönetimince içine düşürüldüğü bu hal, "Bu kadar da olmaz" dedirtecek hale geldi. CHP yönetimi, sırf Erdoğan ve iktidar düşmanlığı için Atatürk'ün askeri olmakla övünenleri, kendisi "it sürüsü" diyenlerle omuz omuza olmaya zorluyor. CHP'yi Atatürkçü çizgisinden uzaklaştıranlar, İmralı'da tutuklu PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı serbest bırakmayı seçim vaadi olarak sunan HDP'ye 24 Haziran'da barajı aştırma peşindeler.
Hatta, HDP'nin "Apo'nun heykelini dikeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacaklarını bile söylüyorlar.
Atatürk'ün partisi CHP, kaset darbesiyle yönetimini ele geçiren bu klik tarafından adım adım bölücülük çizgisine getirildi. Kendisinin "Mustafa Kemal'in askeri" olduğuna inanan gerçek CHP'liler, ne yapıp edip bu gidişe artık bir dur demek zorunda. Bugün bu ihanete sessiz kalanların bundan sonra "Mustafa Kemal'in askeriyiz" demeye hakkı yoktur, olmayacaktır da...

İNCE SİYASETE DİP YAPTIRDI

Sakarya'da küçük bir köpeğin vahşete kurban gitmesi Türkiye'yi ağlatırken CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin tavrı tepki topladı.
İnce, insanlığın dip yaptığı bu olayı oy için kullanmaya çalışarak siyasette de nasıl dip yapılabileceğini gösterdi.
"Erdoğan, sen kindar nesil dersen, minicik köpek yavrusunun bacaklarını keserler sonra" diyerek tam bir ucuz siyaset örneği sergiledi.
Meydan meydan dolaşıyorsun, her şeyi konuşuyorsun..
Sanki malzeme bitmiş gibi herkesin yüreğini dağlayan bir olayı miting meydanlarında kullanmaya çalışıyorsun.
Zavallı bir hayvanın yürek yakan acısını oy için kullanacak kadar küçülüyorsun.
Erdoğan ve iktidara karşı kinin seni insanlıktan bu kadar mı uzaklaştırdı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA