• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnce’nin gerçek yüzü ERHAN GÜLENÇ

İnce’nin gerçek yüzü

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2018, 00:00

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, laf cambazlıklarıyla, miting sahnesinde bisiklete binme gibi hareketlerle seçmene sempatik görünmeye çalışıyor. Ancak, insanlar ne kadar sempatik ve sıcak kanlı gözükmeye çalışırsalar çalışsınlar gerçek yüzleri bazen küçücük bir olayda bile pat diye ortaya çıkıveriyor. Bugün Yeni Asır'ın manşet haberinde olduğu gibi. İnce'nin de yapmacıklık kokan tavırlarla oluşturmaya çalıştığı imajı, sahneye çıkan küçük bir çocuğu terslemesiyle bir anda yerle bir oldu.
İnce'nin bu tavrı ilk de değil. Çok açık ki, İnce'nin ciddi bir öfke kontrol sorunu var. Çünkü, en ufak olayda sinirlenip ağzına geleni söyleyebiliyor, vatandaşı azarlayabiliyor. Bunun değişik örneklerini, Google'da yapacağınız küçük bir arama ile siz de bulabilirsiniz.
Örneğin, 2013'te TBMM'de konuşma yaptığı sırada AK Parti sıralarından gelen itirazlar üzerine yaşadığı öfke patlaması... Ülkenin en önemli organlarının başında gelen Meclis'in kürsüsünden "Bir sus be adam, Allah belanı versin" diye avazı çıktığı kadar bağırdı.
2015 yılında İnce'nin memleketi Yalova'da yaşanan bir olay da çok çarpıcı bir örnek. İnce, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği kafede siyaset yapmasına izin vermeyen işletme sahibini tartakladı, azarlayıp üzerine yürüdü.
Ardından da belediye zabıtaları gelip işletmeye ceza kesti.

DAHA NELER YAPAR NELER

İnce'nin adaylığının açıklandığı günlerdeki bir olay da hafızalarda tazeliğini koruyor. İnce, Genel Merkez'de asansöre bindi ancak asansör ağırlık limiti aşılınca çalışmadı. İnce de "Birinin inmesi lazım" uyarısı üzerine kimsenin tepki vermediğini gören İnce, "Ben ineyim ya ben ineyim" diyerek asansörden indi, ardından da sinirlerine hakim olamadı ve "Partinin niye iktidar olamadığı çok belli. Bu kafayla iktidar olmaz. Böyle bir şey olur mu ya?" diyerek hem kendisini hem de partisini zor durumda bıraktı.
İnce yine geçtiğimiz günlerde İstanbul Beykoz'da seçim otobüsü çamura saplandığında sinirlenip gençleri "Gençler işe yaramak istiyorsanız gidin arkadan öne doğru itin" diye azarladı.
İnce'nin Adıyaman'da da miting sahnesine çıkarken kendisiyle selfie çekmeye çalışan vatandaşı koluyla ittirirkenki görüntüleri de sosyal medyada bol bol paylaşılıyor. Yine, Niğde mitingi sırasında da konuşan vatandaşları "Ön taraftakiler bi susun ya! Kafam karıştı, bi susun!" diye azarlaması da bir başka örnek.
Açıkçası İnce, daha ülke yönetiminde milletvekilliği dışında hiçbir makam ve yetkiye sahip olmadığı halde bile sinirlendi mi vatandaşa üstten bakıp, "Bir susun ya" diyor. Girdiği bir işyerinde siyasi propaganda yapmasına izin vermeyen vatandaşın üzerine yürüyor.
Kendisiyle fotoğraf çekmek isteyen vatandaşı ittiriyor. İnce'nin seçim vaatleri bile yapmak değil hep yıkmak üzerine.
Hasbelkader Cumhurbaşkanı seçilirse, bu öfke sorunuyla neler yapar neler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA