• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu’na emir: Gerginlik çıkaracaksın ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu’na emir: Gerginlik çıkaracaksın

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.06.2018, 00:00

Türkiye, hem Cumhurbaşkanını hem de Meclis'ini seçti. Toplumun her kesiminde bir rahatlama oldu.
Seçimde 2. sırada yer alan CHP'nin adayı Muharrem İnce, yüzde 52.5 oyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı ve tebrik etti. Erdoğan da, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir balkon konuşması yaptı.
İşte böyle güzel bir ortamda CHP'nin seçimde hüsrana uğramış Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün çıktı ve yine gerginlik çıkarmaya çalıştı. Bu ülkede o var olduğunu iddia ettiği gerginlik ve kutuplaştırmanın başlıca tetikçisinin kendisi olduğunu dünya aleme bir kez daha gösterdi.
26 milyondan fazla oyla seçilen Erdoğan'ı tebrik edip etmeyeceği sorusuna "Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağım?" dedi. Açıkça, huzurumuza suikast girişiminde bulundu.
Bu arada, kendisiyle de çelişkiye düştü.
Kılıçdaroğlu, daha önce Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tek adam rejimi olarak niteliyordu. Ancak şimdi çıktı, AK Parti'nin Meclis'te çoğunluğu elde edemediği gerekçesiyle Erdoğan için 'topal ördek' gibi çirkin tanımlamalarda bulundu. E hani, bu sistemde herşeye tek adam karar veriyordu? Şimdi bunun böyle olmadığını, Meclis'in de çok önemli olduğunu kendin söylüyorsun. Sizin hayatınız yalan...

ÖZEL GÖREVLİ

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'la konuştuk. Dağ, Kılıçdaroğlu'nun bu kışkırtıcı tutumuna anlam veremeyenlerin zihninde taşları yerine oturtacak şu tespitlerde bulundu:

"Şurası çok açık ki, kendisine 'Ne olursa olsun bu ülkede gerginliği azaltmayacaksın' görevi verilmiş. Genel Başkan olduğundan bu yana yaptıklarına bakıldığında da bu çok net görülüyor. Artık, bu görevi kendisine onu kaset operasyonuyla Genel Başkanlığa getiren FETÖ mü verdi, yoksa Amerika içindeki lobiler mi verdi, Almanya mı verdi bilemiyorum. Ancak, birileri bu görevi vermiş. Kılıçdaroğlu'nun görevi seçim kazanmak falan değil, gerginlik çıkarmak, kutuplaştırmak. Bunu bıraktığı an genel başkanlığının gideceğini biliyor. Yoksa bu tutumunun başka hiçbir izahı yok."

ASIL SENİN NE İŞİN VAR?

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde CHP'den 8 puan fazla oy alan Muharrem İnce'ye koltuğunu bırakmayacağını gösterdi. Üstüne bir de yüzsüzlük yapıp İnce'yi başarısız olarak nitelendirdi. Bir de üzerine "Bu partide koltuk sevdalılarına yer yok" diye de zırvaladı.
Eğer CHP'de koltuk sevdalılarına yer yoksa Kılıçdaroğlu'nun o koltukta ne işin var? Bugüne kadar 9 seçim kaybetti ama CHP'ye 41 yıldır ilk kez yüzde 30'un üzerinde oy aldıran birine koltuğu bırakmıyor.
Asıl koltuk sevdalısı Kılıçdaroğlu'nun ta kendisi...

PİŞKİNLİK İTTİFAKI

Kemal Kılıçdaroğlu gibi seçimde hezimete uğrayanlardan biri olan İP Genel Başkanı Meral Akşener de dün çıktı, çok başarılı olduklarını söyledi.
Görevi de bırakmayacağını açıkladı. Pes doğrusu... Anlaşılan Kılıçdaroğlu ve Akşener, fos çıkan 'Millet İttifakı'ndan sonra şimdi de bir 'pişkinlik ittifakı' kurdu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA