• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu’nu getirenler İnce’ye yol vermez! ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu’nu getirenler İnce’ye yol vermez!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2018, 00:00

CHP'de işler kızıştı. 24 Haziran'daki seçimlerde partisini 8 puan geride bırakan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi destekleyenler Genel Başkan değişikliği için bastırıyor. Kılıçdaroğlu ise, adeta koltuğa yapışmış durumda.
Ancak, ben şahsen İnce'nin 8 puan farklık başarısına ve tabanda bulduğu desteğe rağmen şu aşamada CHP'de Genel Başkan değişikliğinin imkansız olduğunu düşünüyorum. Çünkü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaset kumpasıyla partinin başına getirenlerin buna izin vereceğine ihtimal vermiyorum. Kılıçdaroğlu bir proje ve partiyi PKK'nın uzantısı HDP'yle yakınlaştırma misyonuyla göreve getirildi.
O da bu misyonu şu ana kadar belirli bir ölçüde yerine getirdi. Partideki ulusalcı tabanı tasfiye etti. Bugün CHP ve HDP tabanları birbiriyle iyice yakınlaştırılmış durumda. İkisinin de ortak noktası Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığı... CHP tabanının önemli bir kesimiyle HDP tabanı birbirlerini müttefik olarak görüyor.

HDP'Yİ MECLİS'E SOKTULAR

24 Haziran'da sırf AK Parti, daha fazla milletvekili çıkaramasın diye içlerinde Beyaz Türklerin de olduğu CHP'liler, HDP'ye oy verdi ve HDP'nin barajı aşarak Meclis'e girmesini sağladı. Kılıçdaroğlu Parti Meclisi'ne bile sormadığı seçim beyannamesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 'bölünmeye neden olur' diye uygulamadığı Avrupa Birliği yerel özerklik şartının hayata geçireceği sözünü de bu yüzden verdi. CHP yönetimi yine Afrin'deki PKK unsurlarına yapılan Zeytin Dalı Harekatı'na bu yüzden karşı çıktı.
Terör üssü Kandil Dağı'na yürütülen operasyonu da bu yüzden "Seçim yatırımı.
Orada PKK'lı kalmadı" diye sulandırmaya çalıştılar.
Bu açıdan Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Okur'un "CHP'nin HDP'ye doğru eriyişini iyi görmek lazım" tespiti çok doğru. Bir diğer doğru tespiti de yazar Nihat Genç yapıyor:
"Bugün CHP kurultayında, bu delege yapısıyla Atatürk ve Selahattin Demirtaş yarışsa kesinlikle Atatürk kazanamaz."

İKNA ETMESİ LAZIM

İşte, CHP'nin geldiği nokta budur.
O yüzden Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhepsel olarak dizayn ettiği bu delege yapısıyla CHP'de 40 defa da kurultay yapılsa İnce, Genel Başkanlığa seçilemez.
Kılıçdaroğlu'nu oraya getirenler İnce'ye izin vermez. Çünkü, her ne kadar seçim sürecinde cezaevinde ziyaret ettiği HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş için "özgürlük" çağrısı da yapsa İnce, henüz PKK uzantısı bu siyasi harekete Kılıçdaroğlu kadar yakın gözükmüyor. Ben şahsen, bu konuda Kılıçdaroğlu'ndan daha fazlasını yapacağına o çevreleri ikna etmeden de İnce'yi Genel Başkan yapacaklarını sanmıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA