• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP, toplumun sinir uçlarıyla oynamamalı ERHAN GÜLENÇ

CHP, toplumun sinir uçlarıyla oynamamalı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.06.2018, 00:00

Yazıklar olsun...
Atatürk'ün partisi CHP'yi ne hallere düşürdüler. CHP'yi yöneten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin, partiyi PKK'nın uzantısı HDP'nin peşine takması ve bu partiyi üstü kapalı bir ittifakla Meclis'e taşıması artık vatandaşı isyan noktasına getirdi. Geçtiğimiz hafta Malatya'daki şehit cenazesinde olduğu gibi dün Bursa'daki şehit cenazesinde CHP'nin gönderdiği çelenk vatandaşlar tarafından parçalandı. Seçmenden 24 Haziran'da tokat yiyen CHP, yanlış politikalarla toplumda kendisine yönelen tepkileri adeta körüklüyor.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kendisine verilen partiyi HDP'yle yakınlaştırma misyonunu yerine getirmeyi sürdürüyor.
Kılıçdaroğlu'nun bu yönde attığı adımları daha önce defalarca yazdık ancak çelenk parçalama olayları, bu karanlık sicili tekrar hatırlattı. Asker ve polisle çatışmak için hendek kazan teröristlere "Arkadaşlar" diye seslenen Kılıçdaroğlu, sözde Adalet Yürüyüşü'nde de HDP'lilerle kol kola yürüdü. Yardımcıları, bu yürüyüşü terör örgütü yöneticiliğinden tutuklanan HDP'li Selahattin Demirtaş'ın çığlığı olarak bile nitelendirdi. Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki PKK/YPG unsurlarına yönelik düzenlediği operasyona bile karşı çıktı. Kılıçdaroğlu'nun 2014'te söylediği "YPG terör örgütü değil kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur" sözü hala arşivlerde duruyor.

AFRİN HAREKATINA KARŞI ÇIKTILAR

Kılıçdaroğlu, seçim öncesi Parti Meclisi'ne sormadan açıkladığı beyannamede de Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmeye neden olacağı gerekçesiyle uygulamadığı Avrupa Birliği yerel yönetimler şartını yerine getireceğini söyledi. Daha önce parti kurultayında da dile getirdiği HDP'nin sloganı olan ve etnik kökene dayalı "eşit yurttaşlık" söylemini beyannameye de koydu.
Üstüne çıkıp, Demirtaş için "Selahattin Bey'in hapiste olmasını gerektiren ne var?" diye açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de, "Seçimi bizim adayımız kazanırsa Demirtaş'a Cumhurbaşkanı Yardımcılığı teklif edeceğiz" diye açıklama bile yaptı. Aynı Özgür Özel, TSK'nın terörün merkezi Kandil Dağı'na yaptığı operasyonu bile "Orada PKK'lı kalmadı ki... Bunlar seçim oyunu" diyerek sulandırmaya çalıştı.

HDP'Yİ MECLİSE SOKTULAR

Bu arada bazı CHP'lilerin sırf AK Parti'nin Meclis'te çoğunluğu sağlayamaması amacıyla HDP'nin barajı aşması için başlatılan "Her evden HDP'ye bir oy" kampanyası Kılıçdaroğlu'ndan üstü kapalı destek gördü. Kılıçdaroğlu, HDP'nin barajı aşması gerektiğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu'ndan işareti alan CHP'liler, HDP'ye oy verdi. Kendi tabanının olduğu Güneydoğu'da oy kaybeden HDP, Batı kentlerindeki CHP'lilerden aldığı oylarla Meclis'e girdi. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir'de HDP'ye oy veren CHP'lileri "aydın bir kesim" olarak nitelendirdi.
İşte CHP'nin Meclis'e taşıdığı HDP'nin iplerini elinde bulunduran PKK, Doğubeyazıt'ta AK Parti'ye oy veren bir vatandaşı direğe asıp infaz etti. Kılıçdaroğlu'nun Milletvekili yaptığı isimlerden Sezgin Tanrıkulu da çıkıp herkesin PKK'nın işlediğini bildiği cenaze için 'faili meçhul' ifadesi kullandı. Vatandaş, şehit cenazeleri gelmeye devam ederken CHP'nin PKK uzantısı HDP'ye alan açan tavrına karşı sessizliğini bozmaya başladı. Malatya ve Bursa'da yaşanan bu çelenk parçalama olayları umarız bu kadarla sınırlı kalır.
Vatandaşlarımız sağ duyulu olmalı. Ancak, Kılıçdaroğlu ve CHP yöneticileri de artık bu kafayı değiştirmeli, milletin sinir uçlarıyla oynamayı bırakmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA