• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye için ‘onur’ muhalefet için ‘utanç’ günü ERHAN GÜLENÇ

Türkiye için ‘onur’ muhalefet için ‘utanç’ günü

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.07.2018, 00:00

Millet olarak dün Türkiye Cumhuriyeti'nin çok partili sisteme geçtiği 21 Temmuz 1946 seçimleri ve Demokrat Parti'nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950 seçimlerinden sonra en önemli siyasi değişimlerinden birine şahitlik ettik.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki yeminiyle birlikte, parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı.
Eski Türkiye tamamen geride kaldı.
Sürekli krizler ve darbe girişimleri üreten eski sistemden kurtulduk.
Vesayet odaklarının istedikleri an Türkiye'nin önünü tıkayabildiği bir sistemden millet iradesinin ülke yönetimine daha net yansıyacağı yeni sisteme geçtik.

ÇİRKİN SİYASET

Dünyanın gözü dün Türkiye'deydi. 22 ülkeden devlet başkanları gelip Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yeni sisteme geçiş törenine katıldı. Türkiye'nin duruşunun sadece 81 milyon vatandaşı için değil dünya için de çok önemli olduğu bir kez daha görüldü. Böyle bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduk. Ancak, böyle bir muhalefete sahip olmaktan da utandık. CHP, İyi Parti (İP) ve PKK'nın uzantısı HDP'nin milletvekilleri, halkın yüzde 52'sinin oyunu almış Cumhurbaşkanı'na saygısızlık yaptı ve Meclis'teki yemin töreni sırasında ayağa kalkmadı. 13 seçimdir her türlü oyunu çevirdikleri, her türlü kumpası kurdukları Erdoğan, Türkiye'yi yeni bir sisteme taşıdı. Fakat muhalefet, çağdışı ve çirkin siyaset anlayışını bir türlü geride bırakamadı. Vatanını seven Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için 'onur' günü olan 9 Temmuz 2018, onların hayatının 'utanç' günü olarak tarihe geçti.

SAYGISIZLIK İTTİFAKI

CHP ve İP'nin PKK'nın uzantısı HDP'yle kurduğu ancak seçim öncesinde gizlemeye çalıştığı şer ittifakı, dün Meclis'teki bu 'saygısız' tablo ile resmen açığa çıktı. Atatürk'ün kurduğu CHP, bir kez daha teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın kurduğu HDP'yle iş üstünde yakalandı.
CHP'nin iki numarası olan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, gittiği HDP kurultayında PKK marşı okunurken saygı duyup ayağa kalkmıştı. Ancak, CHP'li vekiller dün bu milletin yüzde 52'sinin oyuyla göreve getirilen Türkiye Cumhuriyeti devletinin başına aynı saygıyı gösteremedi. "HDP, 6 milyon oy aldı. Buna saygı duyun" diyerek terörle olan işbirliğini çekinmeden ortaya koyan CHP'liler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy veren 26 milyon vatandaşın iradesine saygısızlık yapmada sakınca bulmadı.
Yazıklar olsun...
Kendilerini Türk milliyetçisi diye yutturmaya çalışan İP'nin milletvekilleri, PKK'nın belirlediği HDP'li milletvekilleriyle nasıl böyle omuz omuza verebildi? Bu ihaneti nasıl kabullenebildi? Onlara da yazıklar olsun...
Millet kendisine yapılan bu saygısızlığı asla unutmayacak...
Siz de şunu unutmayın: Ne yaparsanız yapın, hangi küresel güç odaklarıyla işbirliği yaparsanız yapın artık Türkiye'yi durduramayacaksınız...
Yaşasın Yeni Türkiye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA