• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Önce sen git Kocaoğlu ERHAN GÜLENÇ

Önce sen git Kocaoğlu

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.07.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 yılda İzmir'i bitirdi.
Kent tarafsız herkesin söylediği gibi Anadolu kentlerindeki değişimin çok gerisinde kaldı. Görevde kaldığı süre boyunca doğru düzgün bir yatırım yapmadığı için eserleriyle övünemeyen Kocaoğlu, bunun yerine merkezi yönetimden gelen paralarla şişirdiği kasasında tuttuğu paralar için kredi derecelendirme kuruluşlarından aldığı notlarla övünebildi.
Artık, partide aklı selim sahibi herkes Kocaoğlu'nun tekrar aday gösterilmesi halinde CHP'nin İzmir'deki seçimi tekrar kazanamayacağını söylemeye başladı.
Bu durum parti genel merkezi tarafından da farkedildi. Bu yüzden Kocaoğlu, ne kurultayda ne de milletvekili adaylarının belirlenmesinde eski etkinliğini gösteremedi.
Problem yaşadığı Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ı İzmir'den aday yaptırmamak için bastırdı. Ancak Özkan, Kocaoğlu'na rağmen adını İstanbul listesinden çıkartıp İzmir listesinin ilk sırasına yazdırdı.

UYANIKLIK YAPIYOR

CHP'de Kocaoğlu'nun yerine Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere birçok kişinin ismi geçmeye başladı. Parti tabanında da Kocaoğlu'na yönelik ciddi bir antipati oluştu. Kocaoğlu, arada "Kızdım, iki dönem daha buradayım" türünden gayriciddi açıklamalarla nabız yokladı ama istenen rüzgarı oluşturamadı.
Yeniden aday yapılmayacağını gören Kocaoğlu, şimdi Muharrem İnce'nin CHP'de değişiklik talep etmesini fırsat olarak gördü ve sanki hala örgütte bir gücü varmış havası vermek için "değişim" çıkışı yaptı. Uyanık ya, "Eğer İnce genel başkan olursa bu çıkışımdan dolayı beni de yeniden belediye başkan adayı yapar" diye düşünüyor. Tabi İnce bunu yerse...

DEĞİŞİME DİRENME

Bu arada Kocaoğlu'na partinin İzmir örgütünden de büyük tepkiler geldi. Partide değişim isteyenler bile Kocaoğlu'nun açıklamasına destek vermekten kaçındı.
Birçok ilçe başkanı Kocaoğlu'na "Haddini aşma" diye çıkıştı. Kulislere yansıdığına göre ilçe belediye başkanları da Kocaoğlu'na beklediği desteği vermedi. Hatta, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı ve "Kurultay çağrılarının zamanlaması doğru değil" dedi. Kocaoğlu'nun seçtirdiği İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bile tavrını Kılıçdaroğlu'ndan yana koydu. Yücel, belki bulunduğu makam nedeniyle böyle konuşmak zorunda olabilir ama en azından satır arasında da olsa Kocaoğlu'na desteğini hissettirebilirdi.
CHP'de Genel Başkan değişikliği olup olmayacağına partililer karar verecek ancak, benim buradan Kocaoğlu'na söylemek istediklerim var:
Başkan, Eğer, "Partide değişim gerekli" diyorsan önce hem İzmirliler hem de kendi partinin tabanında sana karşı yükselen "değişim" talebini gör. Değişim senden başlasın. Zaten İnce seçilse bile İzmirlilerin seninle ilgili bu değişim talebine rağmen seni yeniden aday yapamaz. Yani öyle veya böyle gideceksin. Değişime direnme ve İzmir'in önünü aç...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA