• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dolar 5 TL olursa CHP zil takıp oynayacak mı? ERHAN GÜLENÇ

Dolar 5 TL olursa CHP zil takıp oynayacak mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.07.2018, 00:00

Türkiye'de seçim öncesi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları üzerinden yapılan saldırı şimdi yeniden başlatıldı. Yeni açıklanan kabine ve 'Merkez Bankası'nın bağımsızlığı kaldırılıyor' yalanı üzerinden bir algı operasyonu sahneleniyor. Yine bazı kredi derecelendirme ve finans kuruluşları tarafından Türkiye ekonomisiyle ilgili olumsuz söylemler dile getiriliyor. Şimdiye kadar bu saldırılar Türkiye'ye sökmedi, bundan sonra da sökmeyecek. Hele döviz kurları üzerinden yapılan bu şantajlarla Türkiye siyasetinde arzuladıkları dizaynı hiçbir zaman yapamayacaklar. Çünkü millet, memleket meselelerine 'dolar endeksli' değil 'Türkiye'nin bekası' endeksli yaklaştığını 24 Haziran'da net bir şekilde ortaya koydu. Halk, bu ülkeyi para pul için sevmediğini gösterdi.

YİNE AYNI KAFA

Türkiye'yi yeniden boyunduruk altına almak isteyen bu uluslararası tefecilerin oyunlarını anlıyoruz da Atatürk'ün kurduğu CHP, bu ülkeye ihanetini ne zamana kadar sürdürecek? Daha önce yabancılara "Bu ülkede yatırım yapılmaz" diyen CHP'liler, şimdi de dolar kuru yükseliyor diye havalara uçuyorlar.
Sanki dolar 5 lirayı bulsa zil takıp oynayacaklar, üstüne de kına yakacaklar.
Zannediyorlar ki, dolar kuru zıplarsa bu halk, iktidarı kendilerine verecek. 24 Haziran'dan hiç ders almadıkları ortada.
Yine aynı kafayla gidiyorlar.

HALKIN SABRI TAŞIYOR

Önceki akşam CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye aleyhine yorum yapan bir uluslararası ajansın değerlendirmesini sosyal medyada büyük bir keyifle paylaştı. CHP'nin bir diğer Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da yine pek bir keyifle yükselen dolar grafiğini tweetledi. Erdoğan nefreti ve iktidar olma hırsı gözlerini o kadar kör etmiş ki, ağızlarından bu ülkeyle ilgili güzel tek bir bir söz çıkmıyor. Ama, vatandaş da her şeyi görüyor. İki ismin paylaşımlarının altına öyle cevaplar yazılmış ki, CHP için tam ibretlik... CHP yönetimi, artık halkın kendilerine karşı sabrının taşma noktasına geldiğini görmek istiyorsa, Özkan ve Aydoğdu'nun bu paylaşımlarının altına yapılan yorumları bir okusun...
Size buradan sadece birkaç tanesini aktarayım:
- Doların çıkması çok hoşunuza gitmiş... Sizin bu hallerinizi bu millet unutmaz! Bu yüzden iktidar olamıyorsunuz, samimiyetten uzak nefret politikası izliyorsunuz.
- Yedikleri tokatın tesellisini dolarda bulmaya çalışan zavallılar! Dolar sizin elinizde 5 değil 25 lira olurdu. CHP'ye oy verenler bile defolun diyor artık.
- Burası Türkiye, beğenmiyorsan gideceksin. Vatanımız bizlere atalarımızın, şehitlerimizin emanetidir.
Başka ülkeleri savunacaksan, vatanına sahip çıkmayacaksan ne işin var burada?
- Dolar 5 TL olacak diye kına yakacağınıza, teröristleri Meclis'e soktuğunuz için milyonların bedduasından nasıl kurtuluruz diye düşünün!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA