• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ne Bay Kemal ne Muharrem... 3. aday şart ERHAN GÜLENÇ

Ne Bay Kemal ne Muharrem... 3. aday şart

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2018, 00:00

CHP'de kurultay gözüktü. Muharrem İnce taraftarları olağanüstü kurultay için gerekli 634 delege imzasını toplamayı başaramazsa bile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık olağanüstü kurultayı toplaması şart.
Dün de yazdığım gibi Kılıçdaroğlu ve ekibinin bir güven oylamasına gitmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden biri olan Gürsel Tekin bile dün CHP liderine 9 Eylül'de olağanüstü kurultayı toplaması için çağrı yaptı.
Genel Merkez kaynaklarından gelen haberler de Kılıçdaroğlu'nun muhaliflerin 634 imzayı toplamasını beklemeden olağanüstü kurultay kararı alacağı yönünde.
Zaten yeterli imza alınırsa Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultayda aday bile olamaz.
CHP liderinin bu yüzden 634 rakamına ulaşılmadan önce kurultay kararı alacağı konuşuluyor. Ancak, kurultayda yapılacak gizli oylamada Kılıçdaroğlu'nun şansı olmaz. Genel Merkez baskısına rağmen bu kadar imza toplanabildiyse, kurultaydaki gizli oylamada Kılıçdaroğlu'nun kazanması bence imkansız.

İNCE O GECE KAYBETTİ

Dün de belirttiğim gibi Kılıçdaroğlu artık bir siyasi mevtadır. Ancak o gidince yerine İnce mi gelmelidir? CHP'liler bence bunu tartışmalı. İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde bir ivme yakalamıştı.
Ancak, seçim akşamı seçmenle iletişimi doğru yürütememesi, daha doğrusu seçmeninin karşısına çıkıp doğru düzgün bir açıklama yapamaması, kör kütük sarhoş olduğu iddialarıyla ilgili ikna edici bir şey söylememesi bu ivmeyi yok etti. İnce'yle ilgili müthiş bir hayal kırıklığı oluştu. İnce, bundan sonra gireceği seçimleri o gece kaybetti. İddia ediyorum, bugün seçim tekrarlansa İnce, 24 Haziran'daki yüzde 30.5 oyu yeniden alamaz.

UMUTSUZ VAKA

Bu yüzden CHP'de partiyi yeniden harekete geçirecek 3. bir isim şart. Sol çizgideki kesimin adayı olarak İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin adı geçiyordu ancak o da dün aday olmayacağını açıkladı.
Zaten, 'etekli Kemal Derviş' olarak nitelendirilen Böke'ye umut bağlamak CHP için kendi kendini bitirmekten farksız olur.
Öte yandan ismi adaylık için geçen diğer isimler de CHP Genel Başkanlığı'nı yapabilecek çapta görünmüyor. CHP ne yapıp edip Kılıçdaroğlu ve İnce dışında güçlü bir ismi ortaya çıkaramazsa 'umutsuz vaka' olmaktan öteye geçemez.
Zaten millet tek parti döneminde yaptıkları ve o dönemki zihniyetini değiştirmediği için CHP'yi bir türlü affetmiyor, affedecek gibi de görünmüyor. CHP, bu kafayı değiştirmezse on bin kez seçim de yapılsa iktidar yüzü göremez.
Önce sen bir şeyler yap Trump!
İzmir'de ajanlıktan tutuklu bulunan sözde Papaz Andrew Brunson'a mahkemeden yine tahliye çıkmadı. Önceki geceden beri bir dedikodu dolaşıma sokuldu ve Brunson ile ilgili 24-48 saat içinde bir gelişme olabileceği pompalanmaya başladı. Hatta Brunson ile ABD'de hapis cezasına çarptırılan Halk Bankası eski Genel Müdürü Hakan Atilla'nın takas edilebileceği yalanı bile piyasaya sürüldü. ABD Başkanı Trump da yeni bir açıklama yaparak Brunson'un serbest bırakılmasını talep etti ve Başkan Erdoğan'dan bir şeyler yapmasını istedi. Bin kez söylendi burada yargı bağımsızdır, Brunson ile ilgili kararı da yargı kendisi verecektir diye. Ama bunu hala anlayamadılar.
Eğer, ABD'de başkanlar istediği zaman yargıya müdahale edebiliyorsa Trump da bahaneler uydurmayı bıraksın da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için bir şeyler yapsın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA