• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’nin en önemli sorunu Kılıçdaroğlu’dur ERHAN GÜLENÇ

Türkiye’nin en önemli sorunu Kılıçdaroğlu’dur

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2018, 00:00

Türkiye'nin en önemli sorunu Kılıçdaroğlu'dur
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, her açıklaması ve icraatıyla bu ülkenin en büyük problemi olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu ülkede huzuru bozmak, gerginlik çıkarmak, terör örgütlerinin cesaret ve alan kazanmasına katkı sağlamaktan başka bir iş yapmıyor.
Her gün Kılıçdaroğlu'nun bu ülkenin başına açtığı bir sorunla karşılaşıyoruz.
Örneğin, iki HDP milletvekili Trabzon Maçka'da Eren Bülbül kardeşimizi şehit eden PKK'lı teröristlerin cenazesine katılabiliyorsa, bunun başlıca sebebi Kılıçdaroğlu ve ekibidir. Çünkü, PKK'nın piyonu olan bu vekillere bu cenazeye katılabilme cesaretini veren Kılıçdaroğlu'dur.
Eğer Kılıçdaroğlu, CHP'lilerin "Her evden bir oy HDP'ye" kampanyasına örtülü destek vermese, 'HDP barajı geçmelidir' diye açıklama yaparak adeta bu kampanyaları teşvik etmese bu terör seviciler bugün Meclis'te olmayacaktı.

İÇ SAVAŞ MI İSTİYOR?

Seçimde 9. kez yenilince Genel Başkanlıkta meşruiyetini kaybeden Kılıçdaroğlu, koltuğunu korumak için kışkırtıcılık ve gerginlik politikasında dozu artırdı. Dünkü parti grup toplantısındaki konuşmasında yine bu ülkenin huzuruna dinamit döşedi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran'ın ardından seçimi Erdoğan'ın kazandığını ilan edip Erdoğan'ı tebrik etmişti. Milletin yüzde 52.5 oyunu alan ve girdiği 13. seçimi de kazanan Erdoğan için "Bir diktatörün nesini tebrik edeceğim" diyen Kılıçdaroğlu ise, dün hem 16 Nisan Anayasa Değişikliği referandumu hem de 24 Haziran seçimlerini gayrimeşru ilan etti.
Bunun lamı cimi yok. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı, millet ve demokrasi dümanlığıdır.
Milletin iradesini tanımamaktır. 'Erken seçim istiyorum' diye kof kabadayılık yapacaksın, o istediğin seçim yapılacak ve 9. kez hezimete uğrayacaksın. Sonra da çıkıp halkın iradesini tanımayacak ve "Tek başına sandık bir seçime meşruluk kazandırmaz" diye zırvalayacaksın. Sen demokrasinin temel taşı sandık sonuçlarını bile tanımayarak taraftarlarını Gezi benzeri bir ayaklanmaya mı yönlendirmek istiyorsun?
Daha da ötesi bir iç savaşa zemin mi hazırlamak istiyorsun? Seçim sonuçlarını bile tanımayacaksan neyi tanıyacaksın?
Millet bunları unutmayacak ve günü geldiğinde hesabını soracak.

"VECİHİ" AYIBI

Türkiye'de ilk yerli uçağı geliştiren ve karşılığını bu uçakla izinsiz uçuş yaptığı için 15 gün hapis yatarak ödeyen Vecihi Hürkuş'un ölümünün 49. yıldönümü... Bu vesileyle yayınlanan haberleri okuyunca aklıma hep bir sinema filminde Şener Şen'in canlandırdığı sakar ve "Uçağı Ankara asfaltına indirdim" diye palavralar sallayan film karakteri "Vecihi" geliyor. Bu da, başta Kemal Sunal'ın başrol oynadıkları olmak üzere, bir dönem sinema adı altında bu milletin zekasıyla, başarılarıyla dalga geçen filmleri izlettirerek beynimizi yıkadıkları gerçeğini bir kez daha anlamamı sağlıyor. Yıllarca aptal olduğuna inandırılmaya çalışılan bu millet, onlara inat bugün yeniden tarih sahnesinde başrol oynamaya hazırlanıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA