• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünyanın en tehlikeli adamı! ERHAN GÜLENÇ

Dünyanın en tehlikeli adamı!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.07.2018, 00:00

İmam-ı Şafi'ye sormuşlar, "Fitne zamanı hakkı tutanları nasıl anlarız?" diye... Demiş ki, "Düşman oklarını takip ediniz, o sizi hak ehline götürür." Dünyadaki güç odaklarından ve onların içerideki temsilcilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ne zaman bir saldırı gelse aklıma hep İmam-ı Şafi'nin bu meşhur sözü gelir.
Dün de, haberlerde belki okumuşsunuzdur, ABD'de 'Trump'a seçimi kazandıran adam' olarak tanınan ve Beyaz Saray'da 8 ay en üst strateji danışmanlığı yapmış olan Steve Bannon, Erdoğan'ı hedef almış. Erdoğan'ın 'dünyanın en tehlikeli adamı olduğunu' iddia etmiş.

BAŞKASINI UMURSAMIYORLAR

Tabi, Amerikan emperyalizmine karşı çıkarsanız, kendi milletinizin çıkarını herşeyin üzerinde tutarsanız Amerikalılar için dünyanın en tehlikeli adamı siz olursunuz.
Bannon da Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Xi'den bahsederken bunu da açıkça itiraf ediyor zaten: Onlar milliyetçi. Kendi ülkelerini herşeyin önüne koyarak ilerliyorlar, başkalarının ne düşündüğünü umursamıyorlar.

ABD'LİLER ÇILDIRIYOR

Erdoğan, dünyada ABD öncülüğünde kurulan düzene "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek kafa tutuyor.
ABD'nin silahla beslediği PKK'nın uzantısı YPG'ye karşı Afrin'de kimseden çekinmeden harekat yapıyor. Üstelik bu harekatı da neredeyse tamamı kendi silah ve mühimmatıyla gerçekletiriyor.
Müttefikimiz dediğimiz ABD bize hava savunma füzesi satmadığı için Rusya'dan S-400 siparişi veriyor ve ABD'nin 'ambargo' tehdidine rağmen bundan geri adım atmıyor. Bu arada Erdoğan, Türk Ordusu içinden ABD'nin askerleri olan FETÖ'cüleri tek tek temizliyor. Böyle olunca da ABD çıldırıyor.
Öte yandan, Erdoğan'ın önderliğindeki Türkiye, kendi içinde ajanlık yaptığını tespit ettiği ABD'li sözde papaz Andrew Brunson'ı tutukluyor. Erdoğan, Trump'un defalarca devreye girmesine rağmen yargı bağımsızlığına müdahele edip Brunson'ı serbest bıraktırmıyor. Bu da ABD'yi deli ediyor.

MORİSSON'DAN BUGÜNE

Bugün ABD emperyalizmine karşı dünyada oluşan cephenin en stratejik ayağını Türkiye oluşturuyor. Bakın ABD'nin hedefindeki Venezuela bile rezerv altınlarını Türkiye'de rafine ettirmeye başladı. Türkiye'nin, kendi ürettiği Atak helikopterlerinin ihracatını artırması ve milli gemi ihracatına da başlyacak olması da cabası...
Foto muhabirliğinin tartışmasız en büyük isimlerinden Ara Güler'in geçtiğimiz aylarda sarfettiği şu sözler ABD'nin Erdoğan'ı neden sevmediğini net bir şekilde anlatıyor: "Çok cesur bir kere. Hangi lider Amerika'ya böyle kafa tuttu, hangi lider Amerika'nın aleyhine tek cümle edebildi bugüne kadar Erdoğan'dan başka?
Bugüne kadar gelen cumhurbaşkanları ne yaptı? Demirel'e mesela 'Morrison Süleyman' derlerdi.
Şimdi öyle mi? Erdoğan dünyaya 'Biz varız' diyor, Amerika'nın politikalarına kafa tutuyor." O yüzden, ABD'lilerin "dünyanın en tehlikeli adamı" sözü Erdoğan'ın ne kadar doğru yolda ilerlediğinin bir kez daha ispatından başka bir şey değil....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA