• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tek kullanımlık Akşener’in fişi çekildi ERHAN GÜLENÇ

Tek kullanımlık Akşener’in fişi çekildi

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.07.2018, 00:00

Bir proje olarak ortaya çıkarılan ve 'Demir Leydi', 'Erdoğan'ı yenebilecek tek lider' diye parlatılan Meral Akşener balonu dün söndü. 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olarak partisinden bile daha az oy alan ve büyük hayal kırıklığı yaratan Meral Akşener, İyi Parti (İP) Genel Başkanlığını bırakacağını ve önümüzdeki günlerde toplanacak parti kurultayında aday olmayacağını açıkladı.
MHP'de Genel Başkan adayı olarak yola çıktığından bu yana FETÖ ile ilişkilendirilen Akşener'in, 'tek kullanımlık' bir proje olduğu görüldü. Akşener'i sahaya çıkaran güçler, 'Olur da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı böyle devirebilir miyiz' diye düşündüler ve yine hüsrana uğrayınca tek kullanımlık Akşener'in fişini çektiler.

MİLLET GEÇİT VERMİYOR

15 Temmuz darbe girişimini açıkça çağrıştıracak şekilde sık sık "Yurtta sulh cihanda sulh" diyen ve "15'inden sonra her şey değişecek, Başbakan olacağım" ifadesini kullanan Akşener, siyaset sahnesinden silindi. Ancak, seçimden önce kapatacağını söylediği FETÖ düşmanı TİKA ve satacağını söylediği TRT dimdik ayakta duruyor. Akşener vakası bir kez daha gösterdi ki, hesapla, kapalı kapılar ardındaki pazarlıklarla, yabancı basının pohpohlamasıyla siyasette başarılı olunamıyor. Millet, bunu yapanlara geçit vermiyor, vermeyecek.
İP'nin bazı isimleri kurultayda ne yapıp edip Akşener'i yeniden adaylık konusunda ikna edeceklerini söylediler. Bu beyhude bir çabadır. Akşener artık tarihe karışmıştır. Dönüşü yaşanan rezaleti daha da büyütmekten başka bir anlam taşımaz. İP de Akşener'le birlikte tarihe karışmak zorunda kalacaktır. Birkaç gün içinde İP'den kopuşlar başlar.

DEĞİŞİM SÜRECEK

Akşener'in ardından sıra, çıkardığı Cumhurbaşkanı adayından bile 8 puan daha az oy alan CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda... Göreceksiniz Kılıçdaroğlu da öyle veya böyle gidecek, kendisi gitmezse de gönderilecek.
9 defa seçim kaybetmiş bir parti lideri olmaz, öyle bir lider olursa da ortada parti kalmaz. Üst akıl, kaset kumpasıyla getirdiği Bay Kemal'i daha fazla orada tutmaz. Ama Kılıçdaroğlu'nun yerine 24 Haziran gecesi bir açıklama yapmayı bile seçmeninden esirgeyen Muharrem İnce ile de bu işler yürümez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA