• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu işbirliği İzmir’e kazandırır ERHAN GÜLENÇ

Bu işbirliği İzmir’e kazandırır

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2018, 00:00

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, bugün Ankara'ya birlikte çıkarma yapacak. İkili, çeşitli bakanlarla görüşmeler yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin taleplerini iletecek. Daha önce Başbakanlık görevini sürdüren TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ankara'da yıllarca Büyükşehir'in birçok talebinin bizzat takipçisi oldu ve kentin birçok sorunu Yıldırım'ın girişimleriyle çözüldü.
Bugünkü işbirliğinde de kazanan İzmir olacak. Bu ziyareti, kent tarihinde yeni bir sayfa açmak için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Artık, bu 'engelleme' tartışmalarını bir kenara bırakmalı ve geleceğe bakmalıyız.

ÜST AKLIN BAY KEMAL'İ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaset kumpasıyla partinin başına getirilen bir 'üst akıl projesi' olduğu yönündeki kanaatimizi bu köşede sık sık dile getirdik. Şimdi bu kanaatimizi destekleyen bir gelişme yaşandı. CHP'de Kılıçdaroğlu'nu yönlendiren 'gizli bir karar alma merkezi' olduğu iddiası ortaya atıldı. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın CHP destekçisi Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç'le yaptıkları özel görüşmede "'CHP'de gizli bir karar merkezi var. Bu karar merkezi CHP 'nin dışında bir oluşum. Biz de kim olduklarını bilmiyoruz. Kemal Bey orada alınan kararları MYK'ya getiriyor" dediği iddia edildi. Parti şimdi bu iddiayla çalkalanıyor. Bu tartışma nereye doğru gider bilmiyorum. Ancak, Türkiye'yi germe ve CHP'yi HDP'yle aynı çizgiye getirme misyonuyla hareket eden Kılıçdaroğlu'nun kararlarını kendisinin almadığı zaten o kadar açık ki... Bunu görmek için böyle bir merkez olduğunun ispatlanıp ispatlanamaması hiç önemli değil...

BİR LAFA BAK BİR DE SÖYLEYENE...

PKK'nın uzantısı HDP'nin milletvekili olarak Meclis'e giren Ahmet Şık, ortalığı karıştırmayı sürdürüyor.
Şık, şimdi de "AK Parti'nin oy alması şununla açıklıyorum: Bu ülkenin mayası korkunç kötülük barındıyormuş" dedi. Hani, "Bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye' şeklinde bir söz var ya... İşte aynen öyle. Çalıştığı gazetede, Savcı Mehmet Kiraz'ın teröristlerce rehin alınarak katledilmesini mazur ve meşru, teröristleri de haklı ve çaresiz gösteren haberlere imza atan Ahmet Şık, burada resmen kendi içindeki kötülüğü kusmuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA