• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’i kurtarın Sayın Bakanım ERHAN GÜLENÇ

İzmir’i kurtarın Sayın Bakanım

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.07.2018, 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün İzmir'e gelecek. Kurum, İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret edecek.
Bu vesileyle Bakan Kurum'a bir çağrıda bulunmak istiyorum.
Sayın Bakanım, İzmirliler olarak çok dertliyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'deki birçok modern kentin aksine çöplerini 26 yıldır Çiğli Harmandalı'nda vahşi depolama yöntemiyle depoluyor. Her gün binlerce ton çöpün serildiği alan, aradan geçen 26 yıllık süreçte ekonomik ömrünü doldurdu.
Çöp Depolama Alanı patlamaya hazır bir bomba gibi duruyor. Çöplük içinde sık sık yangın çıkıyor. Her an 1993 yılında Ümraniye'de yaşanan çöplük patlamasına benzer bir felaket yaşanabilir.
Öte yandan, bu tesisten yayılan pis koku Çiğli halkını artık iyice bezdirdi.

KOCAOĞLU BECEREMİYOR

Ancak, İzmirlileri mağdur eden bu sorunun çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi yıllardır çözüm üretemiyor.
Başkan Kocaoğlu, maalesef bu işi görevde bulunduğu 14 yılda bir türlü beceremedi. Bu tesisi kuracak sorunsuz bir alan bile bulamadı. En son Karşıyaka'da su yataklarının üzerinde bir yerde karar kıldı. Ancak Hükümet, bu alanda tesis kurulması için Büyükşehir'in önünü açmasına rağmen tesis orada da açılan dava nedeniyle yapılamadı. Başkan Kocaoğlu, hala iki avukatın açtığı bu davada çıkması muhtemel olumlu bir karar bekleniyor.
Eğer yargı 'Buraya çöp tesisi yapamazsın' derse maalesef Başkan Kocaoğlu yeni yeri 14 yılda da zor bulur ya da hiç bulamaz. Oysa, hemen yanımızda olan Manisa, modern çöp bertaraf tesisini çoktan kurdu bile. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu tesisi yapamayacağı maalesef artık çok açık bir gerçek.

MİNNETTAR KALIRIZ

Sayın Bakanım, Biliyorum, bu tesisi yapmak sizin değil, Büyükşehir Belediyesi'nin görevi ama yapamıyor işte. Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliğinin faturasını biz İzmirliler ödüyoruz. Lütfen, bu meseleye siz el atın. Bunun yasal anlamda bir yolu mutlaka bulunacaktır.
Bu tesisi siz yapın ve İzmirlileri bu çileden kurtarın. Ya da Kocaoğlu'nun 14 yılda koskoca İzmir'de bulamadığı yeri siz gösterin. Eğer, bu sorunu çözer ve bizi Büyükşehir Belediyesi'nin insafına kalmaktan kurtarırsanız İzmirliler olarak size minnettar kalırız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA