• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bakan Kurum’dan beklenen duyarlılık ERHAN GÜLENÇ

Bakan Kurum’dan beklenen duyarlılık

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.07.2018, 00:00

Türkiye'nin en modern kentlerinden biri olmakla övünen İzmir, maalesef çağdışı çöp depolama alanı nedeniyle büyük bir utanç yaşıyor. Birçok kent, çöplerini kurduğu modern tesislerde hem geri dönüştürüyor hem de çevreye zararsız bir şekilde bertaraf ediyor ama İzmir'de çöpler hala Harmandalı'ndaki çöplükte vahşi depolama yöntemiyle stoklanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, yıllardır modern bir tesis kuramıyor, daha doğrusu kuracak doğru düzgün bir yer bile bulamıyor. En son Karşıyaka Yamanlar'da su kaynakları üzerindeki alan için iki avukatın açtığı davadan olumlu çıkıp çıkmayacağı meçhul karar bekleniyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14 yıldır görevde olmasına rağmen büyük bölümü kendisine ait olan bu ayıbı temizlemeyi beceremiyor.

BAKANA ÇAĞRI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Çevre ve Orman Bakanı Murat Kurum'un İzmir'e geleceğini ve yıllardır kentin bu önemli sorununu çözmeyi beceremeyen Başkan Kocaoğlu'nu ziyaret edeceğini öğrenince aklıma ilk olarak bu çöp sorunu geldi. Bu konuyu Sayın Bakan Kurum'a aktarmak için dün bir yazı kaleme aldım. Sayın Bakan'a "Biliyorum, bu tesisi yapmak sizin değil Büyükşehir Belediyesi'nin görevi ama yapamıyor işte. Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliğinin faturasını biz İzmirliler ödüyoruz.
Lütfen, bu meseleye siz el atın. Bunun yasal anlamda bir yolu mutlaka bulunacaktır.
Bu tesisi siz yapın ve İzmirlileri bu çileden kurtarın. Ya da Kocaoğlu'nun 14 yılda koskoca İzmir'de bulamadığı yeri siz gösterin. Eğer, bu sorunu çözer ve bizi Büyükşehir Belediyesi'nin insafına kalmaktan kurtarırsanız İzmirliler olarak size minnettar kalırız" diye seslendim.
Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü döneminde başarılı işlere imza atan ve bakanlık görevine de hızlı başlayan Bakan Kurum'un İzmir'in bu sorununun çözümü için hassasiyet gösterceğine emindim. Nitekim, dün İzmir'e gelen Kurum, bu çağrımıza duyarlılık gösterdi.
21. yüzyılda böyle bir sorunun yaşanmaması gerektiğini dile getiren Kurum, sorunun çözümünün hızlandırılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını açıkladı.
Bakan Kurum'un açıklamalarının detaylarını manşet haberimizde okuyacaksınız.
Kendisine İzmirliler olarak çok teşekkür ediyoruz. Umarız kent, en kısa sürede Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Kocaoğlu'nun bu ayıbından kurtulur.

BU ZAFİYET ÇÖZÜLMELİ

Bakan Kurum'un dünkü ziyaretinde vurgu yaptığı "İzmir'i şaha kalkındıracağız" sözü çok önemli. Kurum, İzmir'in değeri, İzmir'in kaynaklarının buraya kesinlikle yeteceğine dikkat çekti ve bu kaynakları hep beraber kullandığımızda İzmir çok daha iyi bir yere geleceğini dile getirdi. Bu çok doğru bir tespit. İzmir yerel yönetim anlamında iyi yönetilmediği için kaynaklarını da verimli kullanamıyor.
Maalesef İzmir'i yıllardır oyalayan zihniyet, koskoca kentte çöp tesisi yapacak sorunsuz bir yeri bile bulamıyor. Eğer, bu zafiyet çözülürse İzmir gerçekten Bakan Kurum'un dediği gibi şaha da kalkar, yeniden Akdeniz'in yıldızı da olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA