• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İkinci Kurtuluş Savaşı’ndayız ERHAN GÜLENÇ

İkinci Kurtuluş Savaşı’ndayız

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.08.2018, 00:00

Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik saldırı, geçtiğimiz cuma günü, yani 10 Ağustos'ta zirveye çıktı. 10 Ağustos, Türkiye açısından çok önemli bir gün. Çünkü, Osmanlı Devleti'ni parçalamak amacıyla hazırlanan Sevr Antlaşması, 10 Ağustos 1920'de imzalandı.
Döviz kurları üzerinden yapılan bu saldırının zirve yaptığı günün Sevr'in 98. yıldönümüne denk getirilmesi tesadüfü aşan bir durum.
Dünya haramiliğini o günkü İtilaf Devletleri'nden devralan ABD ve dünyanın egemen güçleri bu şekilde Türkiye'ye "Sevr'den vazgeçmedik" mesajı verdi.
Aylardır, Güney sınırımızda teröristleri ağır silahlarla donatarak Türkiye'ye karşı yığınak yapıyorlardı. Şimdi de Türkiye'yi ekonomik olarak çökertip işgale hazır hale getirmek istiyorlar. Bundan sonraki hedefleri Türkiye içinde karışıklıklar çıkarmak ve ardından da 'müdahale' adı altında bir 'işgal' girişimi... Yani Sevr...
Türk milleti nasıl Kurtuluş Savaşı'yla Sevr'i onların başına çalmayı başardıysa şimdi de aynısını yapacak güçte. Yeter ki, şu an İkinci Kurtuluş Savaşı'nın içinde olduğumuzun farkına varalım. O dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletin verdiği mücadeleyi bugün de vermemiz gerekiyor.

DOLAR 6.4 LİRA OLDU AMA BAZILARI HALA 5 PARA ETMİYOR!

Dolar yükseliyor diye bazı kesimlerde öyle bir sevinç var ki! 'Batıyoruz', 'iflas ediyoruz' diye başlıklar atıp milleti paniğe sokmak istiyorlar.
Kendi partilerinde 1200 delegenin oyunu sayamayan bazı siyasiler de çıkıp doların düşmesi için kendilerince akıl vermeye çalışıyorlar. Düpedüz bu ekonomik saldırıdan siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar.
Hatta daha da ileri gidip Türkiye'de olaylar çıkarmak ister gibi sivil toplum kuruluşlarına "Neredesiniz? Yarın çok geç olabilir" diye sesleniyorlar.
ABD'nin her birini 1 dolara satın aldığı FETÖ'cü hainler de 15 Temmuz darbe girişimlerindeki selalara atıf yapıp "Camilerden 7/24 sela verilmiyor mu?
Dolardaki yangın belki böyle söner" diyerek Amerikan uşağı olduklarını bir kez daha gösteriyorlar. Dün, sosyal medyada çok çarpıcı bir söz dolaşıyordu, "Dolar 6, Euro 7 lira oldu ama sen hala 5 para etmezsin" diye... Bu sözü, Türkiye'ye yapılan bu saldırıya sevinen, bunu fırsat bilip ortalığı karıştırmaya çalışanlara uyarlayarak şunu söylüyorum:
Dolar 6.4 lira oldu ama siz hala 5 para etmiyorsunuz...

GÜNÜN SÖZÜ

ABD yalnız Türkiye'ye, yalnız Rusya'ya ya da İran'a saldırıyor olsaydı belki tablo farklı olurdu. Ama aynı zamanda hem Rusya, hem İran, hem Türkiye, hem Çin hatta Kanada ve Almanya'ya bile saldırırsa, buradan bir ABD zaferi değil, içinde ABD'nin olmadığı yeni bir dünya düzeni çıkar. (Dr. Barış Ertem)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA