• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O anıtı görmek istiyoruz Aziz Başkan! ERHAN GÜLENÇ

O anıtı görmek istiyoruz Aziz Başkan!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.08.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimseye bir şey söylemeden Karşıyaka sahilindeki 'Atatürk ve Kentimiz Yerel Hizmet Anıtı'nı sessizce yıktı.
İzmirliler buna isyan etti ve İzmirlilerin sesi olan Yeni Asır Gazetesi, bu ayıbı manşetine taşıdı. Daha önce İzmirlilere anıtın yıkılmasıyla ilgili bilgi verme tenezzülünde bulunmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Asır'ın manşetiyle suçüstü yakalanınca alelacele bir açıklama yaptı.
Açıklamada bol bol boş lafa yer verip Atatürkçülük konusunda hamasi sözler sarf edilirken Atatürk'ün heykeliyle kentin yerel yöneticilerinin masklarının bulunduğu anıtın şu an nerede ve ne halde olduğu konusunda ise hiçbir bilgi verilmedi.
Olayı başından bu yana takip eden İzmir'in tanınmış simalarından Sancar Maruflu'nun dediğine göre, "Anıtta yer alan heykel ve yerel yöneticilerin maskları paldır küldür söküldü. Bir taşıma değil yıkım işlemiydi."

AÇIK ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu, Lafı hiç dolandırmayın. Bu anıtı parçalayıp atmadıysanız, bize gösterin.
Siz ya da görevlendireceğiniz Genel Serkereteriniz Buğra Gökçe veya Basın Müşaviriniz Reşat Yörük'le birlikte gidip bu anıtın şu andaki halini görelim.
Anıtın fotoğraflarını çekelim ve İzmirlilere de gösterelim. Böylece İzmirlilerin içi de rahat etsin ve seçimler yaklaşınca Atatürkçülük konusunda mangalda kül bırakmayan Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, bu ülkeyi kuran Atatürk'ün anıtına ve heykeline bir saygısızlık yapmadığı görülsün. Anıt sağlam duruyorsa bunu yaparsınız.
Ama gösteremezseniz, bu anıtı yıkıp parçaladığınızı kabul etmiş olursunuz.
Bu durumda da İzmirli sizi asla affetmez.
Her seçim döneminde tedavüle soktuğunuz "Şöyle Atatürkçüyüz, böyle Atatürkçüyüz" söylemlerinizin hiçbir inandırıcılığı kalmaz.
Benden söylemesi...

MAZERET YOK ARTIK İCRAAT BEKLİYORUZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Ankara'ya yaptığı ziyaretin ardından gelen haberlere sevindik. Şengül, ziyarette varılan mutabakatların ardından Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine iletmiş olduğu sorunların küçük bir-ikisi dışında tamamının çözülmüş olduğunu açıkladı. İşte İzmir'in istediği ve beklediği de buydu. Bu işbirliği bundan sonra da sürmeli. Zaten Yeni Asır'a açıklamalarda bulunan Şengül de adeta Başkan Kocaoğlu'na açık çek verdi ve "Yeter ki İzmir'e bir şey yapmak istesin, izin süreçlerinin takibini biz yaparız" dedi.
Bu Ankara ziyareti ve Şengül'ün verdiği bu açık çekin ardından Kocaoğlu'nun sıkıştığında yıllardır öne sürdüğü, "Engelleniyorum" şeklinde bir mazereti de kalmamış oldu. Başkan Kocaoğlu'ndan artık icraat bekliyoruz. Bu arada Şengül'den kentin en önemli sorunlarından biri olan İnciraltı'nın planlanmasıyla ilgili de mutabakata varıldığını öğrendik.
Umarız bu defa İnciraltı'nın yıllardır beklediği imar planı çıkar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA