• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aldatıldık ey İzmirli! ERHAN GÜLENÇ

Aldatıldık ey İzmirli!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.09.2018, 00:00

Evet, tüm İzmirliler olarak aldatıldık.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Aziz Kocaoğlu yıllardır bizi Körfez'i yüzülebilir hale getireceği yalanını söyleyerek kandırdı.
İzmir'de son günlerde yaşanan kötü kokunun kaynağını tespit etmek için yapılan araştırmalar bu gerçeği net olarak ortaya çıkardı. Büyükşehir'in bırakın temizlemeyi Körfez'e kanalizasyon sularının boşalmasını bile önleyemediği anlaşıldı. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün Üçkuyular'da aldığı numunelerde normalin bin katı kirlilik tespit edildi.
Kanalizasyon suyunun Körfez'e oluk oluk akmaya devam ettiği belgelendi.
Ve böylece, 2010'dan beri "Körfez'de ilk ben yüzeceğim" diyen Başkan Kocaoğlu'nun tüm foyası ortaya çıktı. Köşeye sıkışan Aziz Başkan da artık kaçamayarak bu gerçeği itiraf etmek zorunda kaldı. İzmir Körfezi'ne zaman zaman doluluktan dolayı pis su tahliyesinin olduğunu belirten Kocaoğlu, geçtiğimiz kış Üçkuyular'dan Gümrük Pompa İstasyonu'na gelen hatta zaman zaman denize deşarj tespit ettiklerini söyledi. Ama hala daha bunun önüne geçecek çalışmaya aylardır başlamadıklarını da yine kendi ağzıyla söyledi. Bu şekilde kentin sorunlarını çözme konusundaki beceriksizliklerini de bir kez daha itiraf etmiş oldu. Ancak, her zaman yaptığı gibi hemen mağdur edebiyatına sarıldı ve "Tahliyenin olduğu yerden alınan değerlerle bize saldırılıyor" dedi.

15 YILDIR NE YAPTIN?

Ne yani...
Sen, yıllardır verdiğin vaatlere rağmen Körfez'e lağım sularının akmasının bile önüne geçemeyeceksin. Kanalizasyon suları oluk oluk Körfez'e boşalacak.
Sen kendi ifadenle bunu aylar önce tespit etmene rağmen hala önlem alamayacaksın.
Yakalanınca da suçlu sen değil, deniz suyundan numune alıp tahlil ederek senin foyanı ortaya çıkaranlar olacak öyle mi?
Ayıp olmuyor mu Başkan! Bırak artık bu mağdur edebiyatlarını...
Sayın Başkan...
Bu kente 15 yılda bir katı atık bertaraf tesisi kazandıramadın. Şimdi de üstüne bu Körfez skandalı patladı.
Bir söyler misin, bu temel sorunları bile çözemediysen o makamda 15 yıldır ne yaptın?

KÖTÜ YÖNETİM MODELİ

Bu arada dün bir gazeteye verdiğin röportajda "Kentte Türkiye'ye örnek bir yerel yönetim modeli ortaya çıkardık. Buna 'İzmir Modeli' diyoruz" demişsin...
Evet sen ve ekibinin ortaya bir model çıkardınız ama bu model 'bir kent nasıl iyi yönetilir' değil 'bir kent nasıl kötü yönetilir' modeli oldu.
Bunu dünya aleme gösterdiniz.
Bir de bizimle dalga geçer gibi, yeniden aday olup olmayacağını seçimlere 6 ay kala, yani 1 Ekim'de açıklayacağını söylüyorsun.
Başkan sana bir İzmirli olarak sesleniyorum: Lütfen artık yeniden adaylığı aklından bile geçirme, İzmir ve İzmirlileri rahat bırak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA