• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaybeden Kocaoğlu terkedildi ERHAN GÜLENÇ

Kaybeden Kocaoğlu terkedildi

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.09.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önümüzdeki pazartesi günü yeniden aday olup olmayacağını açıklayacak. Kocaoğlu'nun son anda fikir değiştirmezse bir daha aday olmayacağını açıklaması bekleniyor.
Geçtiğimiz günlerde havalimanında CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş'la arasında geçen bir daha aday olmayacağını söylediği diyaloğu size aktarmıştık.
Bunun dışında Kocaoğlu zaman zaman yaptığı açıklamaların satır aralarında da yeniden aday olmayacağı yönünde sinyaller vermeyi sürdürüyor. Mesela önceki akşamki opera binası temel atma töreninde söylediği "Bu kentte 150 yıllık belediyecilik tarihinde, 15 yıl belediye başkanlığı yapmak ve yüzünün akıyla, istediği saatte, tek başına, özel arabasıyla istediği noktaya gidebilmek mutluluğuna nail oldum ben.
Bu onuru yaşam boyu ben yaşayacağım.
Benden sonra da torunlarım ve çocuklarım yaşayacak" sözleri bu çerçevede değerlendirilebilir. Yine hazırlattığı 'İzmir Modeli' isimli çalışmanın tanıtım toplantısı için davet yazısı gönderdiği belediye personeline "Benimle birlikte olduğunuz ve gücüme güç kattığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum" demesi de öyle...

İLK ÖNCE BAŞKANLAR TERKETTİ

Kocaoğlu, CHP'nin hezimete uğradığı 24 Haziran seçimleri sonrasında bir kumar oynadı ve kaybetti. CHP'de 'değişim' çağrısı yaptı, ekibine olağanüstü kurultayın yapılması için imza toplattı, hatta Genel Başkan'ın rakibi Muharrem İnce'yi İzmir'in 9 Eylül'deki kurtuluş yıldönümü törenlerine çağırarak ağırladı. Ama partide Kocaoğlu'nun istediği değişim olmadı.
Önümüzdeki Mart ayındaki yerel seçimler öncesinde de bir değişim olması beklenmiyor.
Bu durumda Kocaoğlu'nun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeniden aday gösterilmesi çok zor. Bunu da herkes görüyor ve yanından birer birer uzaklaşıyor. Bu uzaklaşanların en başında da CHP'li ilçe belediye başkanları geliyor.

DRAMATİK YALNIZLIK

İlçe belediye başkanları Kocaoğlu'ndan ilk olarak 'değişim' açıklaması yaptığı dönemden uzaklaşmaya başladı. Birçok belediye başkanı tavrını Kılıçdaroğlu'ndan yana koydu. Başkanların büyük kısmı Kocaoğlu'nu 9 Eylül'de Muharrem İnce'yi ağırlarken de yalnız bıraktı. Kocaoğlu, İnce'yi kendisine yakın birkaç belediye başkanıyla ağırlamak zorunda kaldı. CHP İzmir Milletvekillerinin çok büyük kısmı da kutlama törenlerine gelmeyip Ankara'da olmayı tercih etti.
Önceki akşam yapılan opera binası temel atma töreninde de gözler ilçe belediye başkanlarını ve milletvekillerini aradı. Törene CHP'nin İzmir'deki 22 ilçe belediye başkanından sadece Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun katıldı.
17 başkan ise, törene gelip Aziz Başkan'la birlikte poz vermedi. CHP'nin İzmir'deki 14 milletvekilinden törene sadece Atilla Sertel, Murat Bakan, Ednan Arslan ve Kani Beko'nun gelmesi de dikkat çekti.
Yeniden aday olmayacağı düşünülen ve olsa da aday gösterilmesi artık çok zor hale gelen Kocaoğlu, giderek yalnızlaşıyor.
Aziz Başkan'ın durumu giderek dramatik bir hal alıyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA