• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dolar çıkarken zam yapan, şimdi indirim yapsın ERHAN GÜLENÇ

Dolar çıkarken zam yapan, şimdi indirim yapsın

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.10.2018, 00:00

Türkiye, kendisine karşı dolar kuru üzerinden başlatılan ekonomik saldırıyı püskürtmeyi başardı.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dediği gibi bir dengeleme süreci başladı. Dolar kurunda aşağı bir gidiş yaşanıyor. Dün dolar 5.80 TL'nin altını da gördü.
Hal böyleyken şimdi vatandaşlar olarak gözümüz, dolar 7 TL'yi geçtiğinde zam yapan firma ve esnafta. Dolar artarken bunu fırsat bilip yüzde 200'lere varan oranda zam yapanların şimdi de indirim yapmasını istiyoruz. Ürünlerin gramajını düşürüp gizli zam yapanlar da tekrar eski gramajlarına dönmek zorunda.
Bunun lamı cimi yok... Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum:
Dolar kuru yükselirken spekülatif zam yapanlara ve stokçulara yönelik nasıl denetim başlatıldıysa dolar kuru yükselirken fahiş oranda zam yapıp şimdi indirim yapmayanlar da denetlenmelidir.
İndirimde ayak direyen bu uyanıklar hakkında mevzuatta öngörülen işlem neyse yapılmalıdır.

Sayın Kocaoğlu, bu arsaları neden şimdi satıyorsun?

İzmir'de gün geçmiyor ki, bir CHP'li belediye mal satmasın...
Seferihisar Belediyesi'nin başını çektiği satışlarda şimdi liderlik artık gidici olduğu kesinleşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na geçti.
Yıllarca bizi "Yüzülebilir Körfez" yalanıyla oyalayıp Üçkuyular'dan denize lağım suları akıtmaya devam ettiği ortaya çıkan Kocaoğlu'nun İzmirli'yi "1 kuruşluk mal satmadım" diye de kandırdığı görülüyor. Son 1-1,5 yılda satışlara hız veren Kocaoğlu, şimdi de 39 arsa ve 6 daireyi daha toplam 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı.
İnsaf...
Hem yüzbinlerce lira para ödediğin uluslararası derecelendirme kuruluşlarından yüksek not aldığın için övüneceksin ve "Belediyenin kasası sağlam" diyeceksin hem de durmadan satış yapacaksın.
Sayın Kocaoğlu...
Kültürpark'taki eski İZFAŞ binasını özel bir üniversiteye bedava tahsis ettin, İzmirli isyan etti ama bir türlü geri adım atmadın. Şimdi de giderayak yangından mal kaçırır gibi 39 arsayı satışa çıkardın.
Madem bütçeniz sağlam, kredi notunuz yüksek o zaman bu arsaları niye, hangi gerekçeyle satıyorsun? Niye bu işi 6 ay sonra göreve gelecek yeni belediye başkanına bırakmıyorsun da şimdi yapıyorsun?
Sayın Başkan, İzmirliler olarak senden ya bu arsa satışından vazgeçmeni ya da bize bu satışlarının bir izahını yapmanı bekliyoruz.


Özkan da gitti Soyer sevindi

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yeniden adaylık için denklemden çıkmasının ardından bu koltuğu yıllardır istediği bilinen İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan cephesinde bir umut oluşmuştu. Özkan yıllardır alttan alta yaptığı çalışmaların meyvesini toplayıp bu koltuğa aday yapılacağını umuyordu.
Bugün manşetimizde de okuyacağınız gibi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Özkan'ın bu hayaline 'Aklından bile geçirme' diyerek set çekildi. Böylece Özkan seçeneği de denklemden büyük ölçüde çıktı.
Bu durum en çok geçtiğimiz hafta Ankara'da başkanlığını yürüttüğü Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin ödül töreninde Kılıçdaroğlu'na bir kez daha pazarlama çalışması yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i sevindirmiştir. Ama Soyer'in de İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar gibi güçlü rakipleri var. Batur ve Sındır aktif çalışıyor. İpi kim göğüsleyecek göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA