• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tekrar soruyorum: O arsaları neden şimdi satıyorsun? ERHAN GÜLENÇ

Tekrar soruyorum: O arsaları neden şimdi satıyorsun?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.10.2018, 00:00

Yeni Asır olarak dün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun giderayak belediyeye ait 39 arsa ve 6 daireyi 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardığını ilk sayfadan yazdık. Biz de bu köşede Sayın Kocaoğlu'na "Yerel seçimde aday olmayacağını açıkladın. Neden yangından mal kaçırır gibi 39 arsayı satışa çıkardın. Madem belediye bütçesinin sağlamlığıyla övünüyorsun, bu arsaları niye, hangi gerekçeyle satıyorsun? Niye bu satışı 5.5-6 ay sonra göreve gelecek yeni belediye başkanına bırakmıyorsun da şimdi yapıyorsun?" diye sorduk.
Sayın Kocaoğlu, dün talimat vererek belediyeye bir açıklama yaptırdı ve bu satışları savundu. Neymiş, kamu projelerinde kullanılması söz konusu olmayan, çoğunluğu küçük parsellerden oluşan bu arsalar kentin birçok bölgesinde konut arazisine ihtiyaç duyulduğu düşünelerek satılıyormuş.
Bu mudur yani?

KAMUOYU ADINA

Sayın Başkan...
'Konut yapımı için satıyorum' dedin ancak asıl sorunun cevabını vermedin.
O soruyu buradan İzmirliler adına bir kez daha soruyorum: Yıllardır satmadığın bu arsaları neden görevi bırakacağını açıkladıktan sonra satıyorsun? Madem İzmir'in konut ihtiyacı vardı. 15 yıllık görev süren boyunca bu ihtiyacı hiç mi görmedin de bu arsaları görev sürenin son aylarında satıyorsun? Hem neden bu satışı 6 ay sonra gelecek yeni başkanın takdirine bırakmıyorsun? Lütfen İzmirlilere ne kadar kamulaştırma yaptığının değil bu soruların cevabını ver... Ayrıca dediğin gibi biz burada 'yanlış ve maksatlı değerlendirmeler' yapmıyoruz sadece kamuoyu adına soru soruyoruz? Bu kadar basit...

BU FURYAYI DURDURUN

CHP'li belediye başkanlarının yerel seçimler öncesi arsa, daire ve ofis satışlarına hız vermesi dikkat çekiyor.
Sayfalarımızda haberini de okuduğunuz gibi satış furyasına şimdi de Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da katıldı. Yukarıda Sayın Kocaoğlu'na seslenirken "Neden bu satışı gelecek yeni başkana bırakmıyorsun?" diye sorduk. Aynı soruyu CHP'de satış yapan diğer belediye başkanları da cevaplamak zorunda.

YERİNİZ GARANTİ DEĞİL

Şurada seçime kaldı 5.5-6 ay, neden bu malları şimdi satıyorsunuz? Sizin bir daha aday gösterileceğiniz, gösterilseniz de yeniden seçileceğiniz garanti mi? Milyonlarca lira tutarındaki bu satışları neden seçim sonrasına bırakmıyorsunuz. Belki gelecek yeni belediye başkanı bu arsa, daire ve ofisleri bir başka iş için kullanmak isteyecek. Niye aslında kent halkına ait olan bu malları yangından mal kaçırır gibi satıyorsunuz? Gelin bu satışları durdurun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA