• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“CHP’nin İzmir’de işi bu defa zor” ERHAN GÜLENÇ

“CHP’nin İzmir’de işi bu defa zor”

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.10.2018, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gibi önemli bir etkinlik için yapacağı İzmir ziyaretini inandırıcı olmayan bahanelerle iptal ederek kente hiç önem vermediğini bir kez daha ortaya koydu. Ancak "Nasıl olsa İzmir'e odun koysam seçtiririm" mantığıyla hareket eden Kılıçdaroğlu'nun bırakın genel başkanlığı kentin bir milletvekili olarak bile sahip çıkma gereği duymadığı İzmir, CHP'nin elinden kayıyor. Partinin bu seçimde İzmir'de işi çok zor. Bu tespiti sadece ben değil bizzat partinin entelektüel kanadında yer alan öğretim üyesi Oktay Gökdemir de yapıyor.

"YIKIM OLUR"

Gökdemir, sosyal medyada CHP'nin İzmir'deki durumuyla ilgili çarpıcı tespitler içeren bir analiz kaleme aldı. Size bu analizden bası kesitler sunmak istiyorum.
İzmir'in kaybedilmesinin CHP için yıkım olacağına dikkat çeken Gökdemir, "O nedenle her CHP'li ciddi ciddi düşünmeli" diyor. Son dönemde AK Parti'nin İzmir adayı olabileceği kulislerde sık sık dile getirilen Mahmut Özgener'e dikkat çeken Gökdemir, "Özgener tip olarak İzmir seçmenine sıcak gelebilecek bir isim. Bu yorgun örgüt yapılarıyla ve en az Aziz Kocaoğlu kadar kendi örgütü ile problemler yaşamış aday adaylarıyla seçimi alabilir miyiz?" diye soruyor.
Kocaoğlu'na kentte en fazla muhalefet eden isimlerden biri olan Gökdemir, adeta denize düşen yılana sarılır misali Genel Merkez'in İzmir adayını Kocaoğlu'na sorması gerektiğini bile savunuyor.
Hatta "Eğer CHP'de el tamamen zorda ise Kocaoğlu'nun son bir kez aday olması da istenebilir" bile diyor ve ekliyor:
"Zira işimiz zor. Siyaset Türkiye'de pragmatizm üzerine işler. Herkes meşrebine en uygun adayın atanmasını istiyor. Ne kadar yanlış bir düşünce. Sonuçta şehri AK Parti'ye teslim etmek var."

ARADAN SIYRILABİLİR

Açıkçası ben bu saatten sonra Kılıçdaroğlu'nun kendisine ve yönetimine en ağır eleştirileri getiren Kocaoğlu'na 'İzmir adayımız kim olsun' diye soracağını, sorsa bile Kocaoğlu'nun söylediklerini dinleyeceğini hiç sanmıyorum.
Kılıçdaroğlu için Kocaoğlu'nun işaret edeceği bir ismi İzmir'de aday yapmak, kendisinin ve partinin Kocaoğlu'na teslim olması anlamını taşır. Ben Gökdemir'in aksine Kocaoğlu'nun işaret edeceği bir ismin aday yapılmasının CHP için İzmir'de getirisi kadar götürüsü de olabileceğini düşünüyorum. Yani CHP'nin İzmir'de işi bu seçimde gerçekten zor.
Bu arada İP'nin de güçlü bir ismi aday yapması halinde CHP'nin İzmir'deki durumu daha da kritik hale gelir. AK Parti'nin göstereceği güçlü bir aday aradan sıyrılıp Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturabilir... İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'ye geçmesi halinde ise, CHP'de sadece Kılıçdaroğlu koltuğunu kaybetmekle kalmaz, parti belki de dağılma noktasına sürüklenir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA