• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstiklal Marşı’nda buluşalım, bölücüleri sevindirmeyelim ERHAN GÜLENÇ

İstiklal Marşı’nda buluşalım, bölücüleri sevindirmeyelim

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.10.2018, 00:00

Andımız'ın okullarda kaldırılması ile ilgili karar 2013 yılında alınmıştı.
Türkiye de bu konuyu çoktan kapatmıştı.
Andımız artık kimsenin aklına bile gelmiyorken birden Türkiye'yi ayrıştıracak bir şekilde yeniden gündemimize sokuldu.
Andımız'ın 2013'teki kaldırılışı sırasında bile bu kadar tartışma yaşanmamıştı. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler konuyu bir yargı kararını fırsat bilip 'nifak' olarak içimize soktu.
Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim...
Ben de Başkan Erdoğan'ın dediği gibi bu milletin en etkili andının 'İstiklal Marşı' olduğunu ve onun dışında bir anda ihtiyacımız olmadığını düşünüyorum.
Bu milleti millet yapan en önemli metinlerin başında İstiklal Marşı gelir. Her mısrası bu milletin özünü, dünyaya, dünya düzenine ve hayata karşı duruşunu yansıtır.
Keşke İstiklal Marşı'nın dile getirdiği o ruhu bugün toplum olarak tam manasıyla yaşasak ve yaşatmaya çalışsak...

TEK DİŞLİ CANAVARLAR

Maalesef, bazılarımız muhaliflik kılıfı altında İstiklal Marşı'nda dile getirilen o duruştan o kadar uzaklaştı ki, bu milleti bölmek isteyen o 'tek dişi kalmış canavarlara' uşaklık etmeye başladı. Gelin, tartışıp birbirimizi incitmek yerine Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışlarında bile İstiklal Marşı'nı okumayan, hatta okunurken saygısızlıklarını belli etmek için özellikle genel kurul salonundan çıkan bölücü zihniyete karşı İstiklal Marşı etrafında birleşelim. Artık hiç gereği olmayan bir tartışmayı sürdürüp 'tek dişli canavarları' ve onun beslediği bölücüleri sevindirmeyelim. İstiklal Marşı'nı yazan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın"..

CUMHUR İTTİFAKI'NI KORUMAK ÖNEMLİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün yaptığı hararetli konuşmanın ardından bir açıklama yaptı ve 'Cumhur İttifakı bitti zannederek adeta zil takıp oynayanları' hayal kırıklığına uğrattı. Yurakıda da söylediğimiz o 'tek dişi kalmış canavarların' hedefi haline gelen ve yanında Suriye gibi bir ateş topu bulunan Türkiye'nin bekası için Cumhur İttifakı'nın sürmesi hayati önem taşıyor.
FETÖ, PKK gibi bilumum terör örgütlerine karşı verilen mücadele ve Türkiye'nin milli çıkarları için Suriye'de yaptığı ve yapacağı terör temizliğinin en güçlü dayanaklarından biri de güçlü siyasi iradeyle birlikte 'Cumhur İttifakı'dır. Eğer Cumhur İttifakı korunamazsa Meclis'ten çıkması gerekli bazı kritik kararlarda Türkiye zaafa uğratılmaya çalışılabilir. Türkiye'nin bekası ana konumuzdur, af, Andımız gibi konular ise tali konulardır. Ana konuya odaklanıp tali konularla ilgili tartışmaları bir kenara bırakalım ve Türkiye'nin bekasına halel getirecek her türlü fitneye karşı uyanık olalım.

İNCE'Yİ KAALE ALAN KALDI MI?

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugüne kadar yaptığı çarklara bir yenisini daha ekledi. Asla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağını söyleyen İnce, millete açıklama yapmak yerine bir köşe yazarını arayıp, "İstanbul için adayım" dedi.
İnce, gerek seçim öncesi gerekse de seçim sonrasında o kadar çok yalpaladı ki, adeta kendi kendini itibarsızlaştırdı. Açıkçası, ben Muharrem İnce'nin artık kaale alınacak bir yanı kalmadığını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA