• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye, inatla yükselecek ERHAN GÜLENÇ

Türkiye, inatla yükselecek

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.10.2018, 00:00

Türkiye, kim ne derse desin, son 16 yılda gerçek manada milletin iktidarının kurulması yönünde büyük mesafe aldı, her geçen gün almaya da devam ediyor. Ancak, tüm bu kazanımlara rağmen hala vesayet özlemcileri seslerini çıkarıp eski günleri geri getirmek istediklerini pervasızca dillendirebiliyorlar. Tıpkı Uğur Dündar'ın Halk TV'de sunduğu programa katılan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat'ın yaptığı gibi... Açık açık bu millete "Şimdi siz iktidardasınız ama bir gün biz tekrar iktidara geldiğimizde sizi yine mağdur edeceğiz" deme küstahlığını gösterebiliyorlar.
Vesayet odaklarından sızan bu çatlak sesler, bize tehlikenin, zulmün hala pusuda beklediği gerçeğini hatırlatmalı ve milletin kazanımlarının korunması için safları daha da sıklaştırmamız gerçeğini görmemizi sağlamalı. Yorgunluk, küslük gibi lafların arkasına sığınıp demokrasi mücadelesinden vazgeçmemeliyiz. Mine Kırıkkanat gibi hala millete parmak sallayanlara inat Yeni Türkiye'yi bu mücadeleden başarıyla çıkarmak zorundayız.

İŞTE BAŞARININ GÖSTERGESİ

Onlar ne kadar hor görseler de, karalamaya çalışsalar da ülkemize kazandırılan dev eserler bu mücadelede başarılı olduğumuzun ve olacağımızın işaretleri arasında yer alıyor. İstanbul'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde dün açılışı yapılan yeni havalimanı da bu eserlerin tacı konumunda. Bu havalimanı, milletin istediğinde neler başarabildiğinin de somut bir göstergesi. Başka bir hükümet yapsaydı dünyanın en büyük havalimanı olarak yere göğe sığdıramayacakları havalimanını bugün kötülemek için yarışıyorlar.
İstanbul'dakinden çok daha küçük olan havalimanlarını bundan daha büyük göstermeye çalışıyorlar. Çünkü, milletin bunları başarabildiğini görmek, kabullenmek istemiyorlar. Ama onlar isteseler de istemeseler de Türkiye yoluna devam edecek ve vesayetçiler bir daha asla bu millete zulüm edemeyecek. Türkiye, Kırıkkanat gibilere inat yükselecek.

İZMİR'E DE KÖRFEZ GEÇİŞİ YAKIŞIR

Egeliler olarak biz de bu yeni havalimanından hem İstanbul'a gidiş gelişlerimizde hem de yurtdışı seyahatlerimizde yararlanacağız. Bu havalimanının ortaya çıkaracağı katmadeğer yine tüm milletin serveti olacak. Yani bu havalimanı sadece İstanbul'un değil tüm Türkiye'nin ortak malı.
Bu arada biz de İzmirliler olarak hükümetin şehrimize yapmak istediği, kentin iki yakasını birleştirecek Körfez Geçişi projesinin tamamlanmasını istiyoruz. Maalesef İzmir'deki malum engelci çevre bu proje için de devreye girdi. CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi bu projeyi master planına bile almadı, bazı odaklar dava açtı ve hükümetin İzmir'e kazandırmak istediği bu projeyle ilgili yargı 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi. İzmirliler olarak hükümetten, tüm engelleme çabalarına rağmen bu projeyi hayata geçirmesini istiyoruz. Biliyoruz, biz ne kadar dil döksek de kentimizdeki engelciler bu projeyi durdurmaya çalışmaktan vazgeçmeyecek.
O yüzden bu proje için özel yasa çıkarmak da dahil ne gerekiyorsa yapılsın ve bu engeller aşılıp İzmir'in iki yakası birleştirilsin.
İzmir'e bu yakışır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA