• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şok senaryo! Kocaoğlu, İP’nin adayı mı olacak? ERHAN GÜLENÇ

Şok senaryo! Kocaoğlu, İP’nin adayı mı olacak?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.10.2018, 00:00

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı konusunda müthiş bir savaş yaşanıyor. Kılıçlar çekilmiş durumda. Bir yandan sayıları 10'u geçen adaylar kapışırken diğer yandan bu koltuğun şu anki sahibi Aziz Kocaoğlu, adayın kendi ekibinden biri olması için bastırıyor. Aziz Başkan'a yakın bazı yazarlarca kaleme alınmaya başlanan 'güzellemeler'den anlaşılacağı üzere bu 'biri' de Ankara'dan İzmir'e transfer edilen Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe'den başkası değil.
CHP'deki çekişmenin oluşturduğu gerilimin geldiği boyutu anlamak için önceki gün CHP'nin İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde yaptığı alternatif 29 Ekim kutlamasında yaşananlara bakmak bile yeterli. Kocaoğlu adaylık için ismi geçenlerden biri olan Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve yanındakilerle aynı fotoğraf karesine bile girmek istemedi.

AKŞENER'E GİDECEK!

Bu gerilim ve çekişme nedeniyle siyaset kulislerinde yavaş yavaş da olsa dillendirilmeye başlanan bir senaryo var... Gerçekleşmesi halinde İzmir'in CHP'nin elinden kayıp gitmesiyle sonuçlanabilecek bu senaryoya göre Kocaoğlu, Gökçe veya kendi ekibinden birinin aday gösterilmesi için sonuna kadar bastıracak. Ancak, Kocaoğlu'nun CHP yönetimine yaptığı eleştiriler ve Muharrem İnce'ye verdiği desteğe oldukça kızgın olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu beklendiği gibi Aziz Başkan'ın istediği ismi aday göstermeyecek.
CHP lideri bunun üzerine bir de Kocaoğlu'nun nefret ettiği Tuncay Özkan veya hiç sevmediği Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır gibi bir ismi Büyükşehir adayı yaparsa CHP'de kıyamet işte o zaman kopacak. Bu senaryoya göre Kocaoğlu, artık gemileri yakacak ve son koz olarak dümeni 16 Nisan referandumu öncesi İzmir mitingine büyük destek verdiği, belediye sarayında ağırladığı İyi Parti (İP) lideri Meral Akşener'e kıracak. Akşener'den Buğra Gökçe veya ekibinden bir ismi aday göstermesini talep edecek. Hatta Kılıçdaroğlu ve göstereceği adaya kafası çok bozulursa intikam almak için bizzat kendisi aday olarak ortaya çıkacak. İzmir'de iyi bir aday arayan İP de Kocaoğlu'nu veya göstereceği ismi aday gösterecek.

DENGELER DEĞİŞİR

Bu senaryoyu ilk dinlediğimde bana da uçuk geldi. Ancak, sonra biraz irdeleyince neden olmasın diye düşündüm. Neticede siyaset bu, her şey olabilir. Geçmişte yaptığı fevri çıkışlar da gözönüne alındığında Kocaoğlu'nun sinirlendi mi böyle bir adım atması, hatta bunun ötesine geçecek şeyler bile yapması mümkün.
Eğer bu senaryo gerçekleşirse başta da söylediğimiz gibi İzmir, CHP'nin elinden kayıp gidebilir. Çünkü, bu durumda CHP'nin İzmir'deki oyları ikiye bölünmese de ciddi bir kayba uğrar. AK Parti de CHP'ye oy veren kitleden oy alabilecek güçlü bir ismi aday gösterirse dengeler tamamen değişir. Bir bakmışsınız ki, Kocaoğlu koltuğunu nefret ettiği bir CHP'liye kaptırmayayım derken AK Partili birine devretmek zorunda kalmış.
Siz de bu senaryoyu uçuk diye hemen buruşturup atmayın koyun bir kenara...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA