• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’ye bir ‘kötü’ haber de Alaçatı’dan ERHAN GÜLENÇ

CHP’ye bir ‘kötü’ haber de Alaçatı’dan

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.11.2018, 00:00

Maalesef CHP'nin ülkeye yapılan havalimanı yatırımlarıyla arası hiç hoş değil. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'a yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı için 2001'de "Uçağın inmediği yere havalimanı yapan başka ülke gördünüz mü?" demişti. Sonrasında ise, bu havalimanı Türkiye'nin en önemli uçuş merkezlerinden biri oldu. Burası Atatürk Havalimanı ile birlikte ihtiyaca yetişemeyince İstanbul'a 3. Havalimanının yapımı için harekete geçildi. CHP bu havalimanına da karşı çıktı ama tüm girişimlerine rağmen engelleyemedi. Dev havalimanı geçtiğimiz 29 Ekim'de açıldı.
CHP'nin bu zihniyetinin yansıması İzmir'e de görülüyor.
Bir kısım CHP'li Çeşme ve yarımadayı dünya turizm merkezlerinden biri haline getirmede önemli rol üstlenecek Alaçatı Havalimanı'na da karşı çıkıyor.
CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen, partide bu yatırıma karşı gelenlerin başında yer aldı. Adnan Menderes Havalimanı varken böyle bir yatırıma gerek olmadığını savunan Pekşen, kafa karıştırmaya yönelik birçok açıklama yaptı.
Ancak, ihale tamamlandı.

YER TESLİMİ TAMAM

Sabiha Gökçen ve İstanbul Yeni Havalimanı yatırımlarını engelleyemeyen CHP'ye şimdi bir 'kötü' haber de Alaçatı'dan iletmek istiyorum. Havalimanı inşaatının başlaması için ihaleyi kazanan Teknik Yapı'ya yer teslimi tamamlandı.
Şimdi sıra inşaatta. Tesis, 2020'de hizmete girecek. Ayrıca, buraya bir uçuş okulu da yapılacak. Türkiye ve dünyanın pilot ihtiyacının bir kısmı buradan karşılanacak.
Yani İzmir pilot ihraç edecek.

YARIMADAYI UÇURACAK

Projeyi yakından takip eden isimlerden AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ile konuyu konuştuk. "Türkiye ve İzmir için bir proje ortaya koysak buna ya CHP veya CHP'li belediye başkanları ya da arka bahçe olarak kullandıkları dernek ve odalar dava açıyor" diyen Kaya, "Biz bunlara boşuna 'istemezükçüler' demiyoruz. Bu havalimanı da sadece Çeşme ve Alaçatı'yı değil Yarımada'yı hareketlendirecek. CHP'liler ne kadar karşı çıkarsalar çıksınlar bu havalimanı ülkemiz turizmi için büyük kazanç olacak. Proje hiç sorunsuz ilerliyor" dedi.

BAK ŞU KONUŞANA!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sevgilisi Ahmet Kural'dan fiziksel şiddet gördüğünü iddia ederek şikayetçi olan ünlü şarkıcı Sıla'yı arayıp destek vermiş.
Ardından da kadına karşı şiddeti kınadıkları yönünde bir açıklama yapmış. Bunu duyunca aklıma Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık 1 yıl önce kadınlarla yaptığı bir toplantıda erkeğin maddi anlamda sıkıntı çekmesi halinde hıncını karısından çıkarabileceği yönündeki skandal sözleri geldi. Kılıçdaroğlu, kadınlara hitap ederken "Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa, akşam tencere kaynamıyorsa bu erkek de gelir hıncını karısından alır" ifadesini kullanmıştı. Bunu hatırlayınca ağzımdan ister istemez yazının başlığındaki söz çıktı. Haksız mıyım?

İHALESİZ İŞ YAPMA BÜYÜKŞEHİR!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir usülsüz işi daha Sayıştay'a takıldı. Sayıştay, belediyenin metro duraklarında ve tren içlerinde yer alacak reklam metaryalleri ve ATM yerlerinin kiralanması işini iştraki olan İzmir Metro A.Ş.'ye ihalesiz devretmesini Devlet İhale Kanunu'na aykırı buldu ve "Kendi iştirakin de olsa bunu ihalesiz devredemezsin" dedi. Sayıştay belediyenin buradaki gelir kaybının tam 7.2 milyon lira olduğunu tespit etti ve bu paranın belediyeye aktarılmasını istedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA