• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK Parti’de Zeybekci CHP’de Batur ERHAN GÜLENÇ

AK Parti’de Zeybekci CHP’de Batur

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.11.2018, 00:00

Yerel seçimlerde İzmir'de büyük bir yarış yaşanacak. Birçok CHP'linin de belirttiği gibi İzmir, CHP için çantada keklik değil. İzmir'de CHP ve AK Parti'nin belirleyeceği aday ve olası AK Parti-MHP ittifakı tüm dengeleri değiştirebilir.
AK Parti ve MHP'nin 2014'te İzmir'de aldığı oy oranları da değerlendirildiğinde CHP'nin aday belirlerken yapacağı bir hata Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetmesiyle sonuçlanabilir.
İşte bu gerçeği gören AK Parti, Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemek için ince eleyip sık dokuyor. Dün iki partinin de kulislerinde dolaştım. Edindiğim taze bilgileri aktarıyorum. AK Parti'nin İzmir adaylığı için Ekonomi eski Bakanı ve Denizli eski Milletvekili Nihat Zeybekci'nin ismi daha da ağırlık kazandı.
Zeybekci'nin adaylığının kesinleştiği ve Cumartesi günü açıklanacağı belirtiliyor. Ancak, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'ün ismi de gündemdeki yerini koruyor. Eğer Zeybekci aday gösterilmezse Şengül'ün aday yapılacağı konuşuluyor

CHP'DE SAVAŞ VAR

CHP'de ise, büyük bir savaş var. Tuncay Özkan, Bedri Serter, Tacettin Bayır, Atila Sertel gibi birçok CHP'li milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olma hayali kuruyor. Ancak bu isimlerin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde kesinlikle olmadığı konuşuluyor.
CHP'de adaylık konusunda en şanslı isim ise, 1999'dan bu yana Narlıdere Belediye Başkanlığı'nı yürüten Abdül Batur... Batur ve destekçileri de adaylığı koparabilmek için Genel Merkezi adeta ablukaya almış durumda.

SOYER'İN ŞANSI DÜŞTÜ

CHP'de daha birkaç ay öncesine kadar Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı 'çok büyük ihtimal' olarak değerlendiriliyordu.
Ancak, Soyer'in ilçedeki kamu mallarını satarken bol bol yurt dışına seyahat ettiğinin ortaya çıkmasının ardından şansının çok azaldığı konuşuluyor.
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın da Kılıçdaroğlu'nun 'Milletvekilleri belediye başkan adayı olmasın' sözüne rağmen hala şansının olduğu belirtiliyor.
CHP liderinin bu söylemine rağmen Balıkesir'de Milletvekili Ahmet Akın'ı aday göstermesi nedeniyle Sındır'ı da İzmir'de sahaya sürebileceği ifade ediliyor.
Bu arada şunu da söyleyeyim, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Aziz Kocaoğlu'nun yeni belediye başkan adaylarının belirlenmesindeki etkisinin 'sıfır' derecesinde olduğu belirtiliyor.
Kocaoğlu'nun CHP'de muhaliflerin olağanüstü kurultay için imza toplama sürecindeki tavrı ve en son bir TV kanalında Genel Merkezi eleştiren açıklamalar yapması nedeniyle Kılıçoadoğmu tarafından tamamen çizildiği konuşuluyor.

YILDIRIM KESİN İSTANBUL ADAYI

TBMM Başkanlığı görevini sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın İstanbul adaylığı artık kesin. AK Parti, Ankara'da Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'yi, Aydın'da ise Mustafa Savaş'ı aday gösterecek.
Son anda sürpriz bir değişiklik olmazsa bu 3 ismin Cumartesi günü açıklanması bekleniyor. Bu arada ismi üzerinde herkesin mutabık olduğu Antalya'nın başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yeniden adaylığı da kesinleşti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA