• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kavala-Böke kaos ittifakı ERHAN GÜLENÇ

Kavala-Böke kaos ittifakı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2018, 00:00

Türkiye'de ilk darbe girişimi 17-25 Aralık'tan da önce Gezi olaylarıyla yapılmak istendi. Toplum galeyana getirilip hükümet devirilmeye çalışıldı.
Olaylar çığrından çıkmak üzereydi ki, o tarihte yurtdışından dönen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı duruşuyla yapılmak istenen darbe püskürtüldü.
Şimdi Gezi olaylarıyla ilgili çok kritik bir operasyon yapıldı. 'Yerli Soros' olarak adlandırılan ve Gezi olaylarını organize eden başlıca isimler arasında bulunan Açık Toplum Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kavala'nın ekibi dün gözaltına alındı. Operasyonla ilgili detayları gazetemizdeki haberde bulacaksınız.
Benim dikkat çekmek istediğim konu, Gezi ekibine yapılan operasyonda sesin CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'den gelmesi. IMF ve Dünya Bankası'nda görevler alan ve gizemli Bilderberg toplantılarına katılan Böke hemen bir açıklama yaptı ve "Gezi, hepimiziz" diyerek gözaltına alınanlara destek verdi.

AMACI SOKAĞA DÖKMEK

Bir gazeteci olarak Böke'nin demeçlerini yakından takip ediyorum. Daha önce de yazdım... Selin Hanım'ın baştan beri derdi ülkede kaos çıkarmak...
Siyasete de Gezi olayları nedeniyle girdiğini açıkça söyleyen Böke, geçmişte sık sık CHP'yi yasal siyaset merkezi olan Meclis'ten çekilmeye ikna etmeye çalıştı. Hatta, siyaseti meşru zemininden koparmayı amaçlayan bu girişimlerinde başarılı olamayınca genel başkan yardımcılığından bile istifa etti. Türkiye'nin Afrin'de harekat yaptığı PKK/PYD/ YPG'ye terör örgütü diyemeyeceğini söyleyerek dikkat çeken Böke yine daha önce legal siyasetin en önemli araçlarından seçimleri boykot etme çağrısı da yapmıştı.
Yani, ülkelerde kaos çıkarmakla tanınan Soros'un Türkiye'deki uzantısı olduğu belirtilen Kavala ve ekibiyle, IMF-Dünya Bankası'nda görev yapan Bilderbergçi Böke'nin birlikte yer aldığı bir 'kaos ittifakı' var ortada...

CHP'NİN İZMİR'DEKİ VAADİ, ESKİŞEHİR!

CHP ve Aziz Kocaoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yönetirken imza attığı fiyaskonun itirafı yine CHP'li belediye başkanlarından geliyor.
Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak isteyen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir'in İzmir'de sadece protokole yönelik projeler yaptığını ve arka mahalleleri düşünmediğini söylemişti.
Şimdi bir itiraf da Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'dan geldi. Soyer gibi Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını hedefleyen Karabağ, 15-20 yıldır CHP tarafından yönetilen İzmir'e, yine uzun yıllardır CHP tarafından yönetilen Eskişehir gibi olmayı vaadetti.
"Nasıl bir İzmir hayal ediyorsunuz? sorusunu yanıtlayan Karabağ, "İzmir marka bir şehir olmalı. Kaçak yapı ve gecekondu sorununu çözmeli.
Proje tadilatları ve revizyon planları ile yeni yeşil alanlar yeni donatı alanlar çıkar ve orta vadede canlandırırsınız.
İzmir merkezi eski yıllara dönmeli, eskisi gibi turist gelmeli, Eskişehir gibi olmalı" dedi. Soyer'in ardından Karabağ'ın bu açıklamasından da anlıyoruz ki, CHP'nin İzmir'deki başarısızlığını CHP'liler de çok net görüyor ve kabul ediyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA